ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Για ακυρώσεις πτήσεων προειδοποιούν αεροπορικές εταιρείες

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Για ακυρώσεις πτήσεων προειδοποιούν αεροπορικές εταιρείες
Αεροπορική εταιρεία προχώρησε σε ανακοίνωση όπου ενημερώνει τους επιβάτες ότι λόγω της κακοκαιρίας μπορεί να γίνει ακύρωση ή καθυστέρηση της πτήσης τους ΑΠΕ ΜΠΕ

Προ των πυλών είναι η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» με προγνώσεις που κάνουν λόγο για πυκνές χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους.

Για τον λόγο αυτό αναμένονται ακυρώσεις ή καθυστερήσεις στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας.

Μάλιστα γνωστή αεροπορική εταιρεία προχώρησε σε ανακοίνωση όπου ενημερώνει τους επιβάτες ότι λόγω της κακοκαιρίας μπορεί να γίνει ακύρωση ή καθυστέρηση της πτήσης τους.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές ή οι ακυρώσεις των προγραμματισμένων πτήσεων ισχύουν για τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Χανίων για την Ελλάδα και της Πάφου στην Κύπρο.

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους Αττικής

Μήνυμα από το 112 για την επερχόμενη κακοκαιρία εστάλη στους κατοίκους Αττικής.

Το μήνυμα προειδοποιεί για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής (05/02/2023) στην Βόρεια, Βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική και συνιστά στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, θα ξημερώσει μια διαφορετική ημέρα για την Αττική καθώς από νωρίς το πρωί οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επηρεάσουν και τα βόρεια προάστια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Πιο συγκεκριμένα, «από το βράδυ της Κυριακής (5/02) και τη Δευτέρα, προβλέπεται να επηρεάζονται και άλλες περιοχές της Αττικής.

Η χιονόπτωση στην Αττική θα σημειωθεί ανά διαστήματα μέχρι και την Τετάρτη (8/02), με εναλλαγή του καιρού δηλαδή θα έχουμε και βελτιωμένο καιρό, με ηλιοφάνεια και επιδείνωση, με έντονη και πυκνή χιονόπτωση», επισημαίνει ο κ. Καλλιάνος.

Ήδη, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, υποχρεωτικές είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου (4/2), λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Εθνική οδό, την Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ελευσίνας-Θηβών, με εντολή της Τροχαίας Αττική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ