ΕΛΛΑΔΑ

Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Οι σκευωρίες κατέρρευσαν, έλεγχος μέχρι τέλους»

Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Οι σκευωρίες κατέρρευσαν, έλεγχος μέχρι τέλους»
Την απάντησή του σε νέο δημοσίευμα σχετικά με την υπόθεση της «Greek Mafia», έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την απάντησή του σε νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σχετικά με την υπόθεση της «Greek Mafia», έδωσε το πρωί της Κυριακής (5/2) το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε αυτή, επαναλαμβάνεται ότι ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και μια εβδομάδα έχει ζητήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, και ταυτόχρονα κάνει λόγο για σκευωρίες και μεθοδεύσεις που κατέρρευσαν.

Παράλληλα τονίζεται «προς όλους, και προς τους υποκινητές αυτών των επιθέσεων, ότι η διαφάνεια και η κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία και στις υπηρεσίες που απαιτείται, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία απέδειξαν στην πράξη την βούληση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσουν σε καθοριστικές αλλαγές σε κρίσιμες και ευαίσθητες υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή την πάταξη του εγκλήματος και της διαφθοράς.

Αναμενόμενο ήταν το πολυετές κατεστημένο να επιστρατεύει μεθοδεύσεις και σκευωρίες που καταρρέουν με κρότο. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η αναπαραγωγή από το Documento δημοσιευμάτων που υπηρετούν μόνο εντυπωσιασμούς και όχι την αλήθεια.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ήδη, πριν μια εβδομάδα, ζήτησε από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και τον νέο της διοικητή την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και, ασφαλώς, την διαβίβασή της στην Εισαγγελία, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να διεξάγει πλήρη και εμπεριστατωμένη έρευνα. Γιατί, σε ένα κράτος δικαίου, όποιος θέλει να υπηρετήσει την αλήθεια και τη δικαιοσύνη οφείλει να προσφεύγει στην εισαγγελική αρχή. Επομένως, «άνθρακες ο θησαυρός» των αποκαλύψεων!

Επαναλαμβάνουμε προς όλους - και προς τους υποκινητές αυτών των επιθέσεων - ότι η διαφάνεια και η κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία και στις υπηρεσίες που απαιτείται, θα συνεχιστεί. Μέχρι τέλους. Γιατί η στρατηγική που υπηρετούμε με συνέπεια είναι μία: Ασφάλεια παντού. Ασφάλεια για όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ