ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πυκνός όγκος χιονιού σε Αττική και Έυβοια

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πυκνός όγκος χιονιού σε Αττική και Έυβοια
Στην Αττική αναμένονται σημαντικές χιονοστρώσεις από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» ενώ είναι πιθανό σύμφωνα με το Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το χιόνι να ξεπεράσει τα 40 - 60 εκατοστά CNN GREECE

Στην Αττική αναμένονται σημαντικές χιονοστρώσεις από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» ενώ είναι πιθανό σύμφωνα με το Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το χιόνι να ξεπεράσει τα 40 - 60 εκατοστά.

Στα βορειότερα τμήματα του λεκανοπεδίου, είναι πιθανό να σημειωθούν έως και 20 - 30 εκατοστά χιονιού. Μικρότερες πιθανότητες για κάποια χιονόστρωση υπάρχουν στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Αναλυτικότερα, στην Αττική τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται στα βόρεια του νομού, όπου σε αρκετές περιοχές είναι πιθανό να σημειωθούν περισσότερα από 20 - 30 εκατοστά χιονιού, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 40 - 60 εκατοστά. Χιονόστρωση αναμένεται επίσης στα δυτικά και στα ανατολικά του νομού, όπου τοπικά εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έως και 10 - 15 εκατοστά χιονιού.

Στην Εύβοια αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, όπου ενδεικτικά στα κεντρικά ορεινά κυρίως τμήματα είναι πιθανό να σημειωθούν έως 80 - 100 εκατοστά χιονιού, ενώ και σε πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Στην υπόλοιπη Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας, όπου σε αρκετές περιοχές αναμένονται έως και 20 - 30 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 5 - 10 εκατοστά χιονιού. Μεγαλύτερα ύψη χιονιού αναμένονται και εδώ κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ