ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Τι θα μείνει κλειστό τη Δευτέρα στην Αττική

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Τι θα μείνει κλειστό τη Δευτέρα στην Αττική
Σειρά παρεμβάσεων από τον κρατικό μηχανισμό για την αποφυγή προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας Intime/ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους καλεί τους πολίτες η Πολιτική Προστασίας , λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που είναι σε εξέλιξη και γι αυτό αύριο Δευτέρα, σειρά υπηρεσιών και καταστημάτων θα παραμείνουν κλειστά. 

Κλειστά σχολεία και καταστήματα

Οι αρχές αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλη την Περιφέρεια Αττικής, ενώ νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι κλειστά θα παραμείνουν και τα καταστήματα στη βόρεια και βορειοανατολική Αττική τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, περί τις 13:15 της Κυριακής, εστάλη νέο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για το κλείσιμο των σχολείων αφορά όλα τα δημόσια και ιδιωτικά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής. Γι΄αυτό τον λόγο τα μαθήματα θα διεξαχθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Όσον αφορά τα εμπορικά καταστήματα στην Αττική, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα (6/02) λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που προκαλεί η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»και συγκεκριμένα στη βόρεια και βορειοανατολική Αττική συμπεριλαμβανόμενου των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Σε ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει ότι «λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα προστασίας ως προς το λιανικό εμπόριο. Να ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών για να πάνε όλα καλά και να μην κινδυνεύσει και ταλαιπωρηθεί κανείς. Σας ευχαριστούμε».

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά - Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023:

  • τα φαρμακεία
  • τα καταστήματα τροφίμων και supermarket
  • τα πρατήρια καυσίμων
  • τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα

Τι ισχύει για delivery και courier

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18:00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

«Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο» σημειώνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Τηλεργασία στο Δημόσιο - Σύσταση και για τον ιδιωτικό Τομέα

Με τηλεργασία θα εργαστούν αύριο (6/2) οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και στον ιδιωτικό, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό.

Ακόμη, υπάρχει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω της κακοκαιρίας ενώ έγινε ειδική αναφορά και στους οδηγούς που βγήκαν στους δρόμους χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κλειστά τα Δικαστήρια

Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια για το επόμενο διήμερο, έπειτα από απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, αναστέλλεται λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το χρονικό διάστημα της 6ης και 7ης Φεβρουαρίου 2023 η λειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Περιφέρειας Αττικής (Αθηνών- Πειραιώς) και των Περιφερειακων Ενοτήτων Βοιωτίας (Θήβών- Λειβαδιάς) και Ευβοιας (Χαλκίδας) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ