ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς τοποθετούμε αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητο

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς τοποθετούμε αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητο
Παρά τις συστάσεις ακινητοποιήθηκαν οχήματα που δεν ήταν εφοδιασμένα με αντιολισθητικά μέσα EUROKINISSI / ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΝΤΙΝΟΣ

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι σήμερα Κυριακή (5/2) για τις αντιολισθητικές αλυσίδες που πρέπει να έχουν οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο εν μέσω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Αρτοποιός, παρά τις συστάσεις σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη σημερινή ημέρα ακινητοποιήθηκαν οχήματα που δεν ήταν εφοδιασμένα με αντιολισθητικά μέσα.

«Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι είναι υποχρεωτικός εφοδιασμός όλων των οχημάτων που κινούνται στο οδικό δίκτυο με αντιολισθητικά μέσα και οι οδηγοί οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι η ελληνική αστυνομία συνεχίζει τους αυστηρούς ελέγχους σε διάφορα καίρια σημεία του οδικού δικτύου.

Βάσει πρόσφατης απόφασης του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, η τήρηση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων μέσων (χιονοαλυσίδες, κουβέρτες, κλπ) είναι υποχρεωτική μόνο όταν και εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), που προβλέπει ότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιβάλλουν οι οδηγοί να φροντίζουν να είναι προετοιμασμένοι.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προμηθευτεί αντιολισθητικές αλυσίδες, αλλά δεν γνωρίζουν πως να τις τοποθετήσουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν πληροφορίες για το πώς τοποθετούνται χιονοκουβέρτες και αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ