ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Στις 10:00 ανοίγει το δημόσιο στην Αττική - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Στις 10:00 ανοίγει το δημόσιο στην Αττική - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ
Διευκρινίζεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να ενημερώσουν τους πολίτες για να επαναπρογραμματίσουν ραντεβού που είχαν κλειστεί πριν τις 10:00 το πρωί EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ (Φωτογραφία αρχείου)

Στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (6/2) θα ανοίξουν στην Αττική οι πύλες των υπηρεσιών των Δημοσίου λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και ότι οι πολίτες θα ενημερωθούν από τις ίδιες τις δημόσιες υπηρεσίες για τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών έχει ως εξής:

Έκτακτο ωράριο λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, σχετικά με τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών ανακοινώνονται, ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής, τα εξής:

Βάσει των καιρικών δεδομένων, όπως εξελίσσονται μέχρι στιγμής και για την ασφάλεια των υπαλλήλων εκείνων που δεν μπορούν να παράσχουν εργασία εξ αποστάσεως και δεν κάνουν χρήση άδειας, διευκρινίζεται ότι η έναρξη λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών και αντιστοίχως η προσέλευση των υπαλλήλων αυτών για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ορίζεται στις 10 το πρωί.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες για τον τρόπο παροχής εργασίας είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.»

Σύσταση για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα: «Μετά τις 10:00 στις δουλειές τους»

Νωρίτερα, ισχυρή σύσταση προς τον ιδιωτικό τομέα, να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία, να προσέλθουν στις εργασίες τους, μετά τις δέκα το πρωί, της Δευτέρας, απεύθυνε η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Την σύσταση της Πολιτικής Προστασίας, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ιωάννης Αρτοποιός κατά την νεότερη έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες της μετακινήσεις τους.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: «Μετά τις 10:00 οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ