ΕΛΛΑΔΑ

Σε Ελλάδα, Αυστρία και Γερμανία οι έρευνες για το καρτέλ λαθρεμπορίου όπλων

Σε Ελλάδα, Αυστρία και Γερμανία οι έρευνες για το καρτέλ λαθρεμπορίου όπλων
Ελληνική Αστυνομία

Φύλλο και φτερό κάνουν από χθες αστυνομικοί της Ιντερπόλ στην Αυστρία και τη Γερμανία τα γραφεία των δυο εταιριών από τις οποίες οι λαθρέμποροι της Κρήτης προμηθεύονταν τα μη λειτουργικά όπλα για να τα μετατρέψουν σε λειτουργικά και να τα διοχετεύσουν στη νύχτα.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν τους ιδιοκτήτες των εταιριών ενώ έχουν στα χεριά τους και εξετάζουν τον νόμιμο εκπρόσωπο ψάχνοντας παράλληλα τιμολόγια και κυρίως τους υπολογιστές της εταιρίας.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα η έρευνα για το μεγάλο κύκλωμα λαθραία πορείας όπλων μπαίνει στη δεύτερη φάση με τους εισαγγελείς να δίνουν εντολή για διερεύνηση των λογαριασμών των 18 συλληφθέντων και 46 εμπλεκομένων στην υπόθεση καθώς το κύκλωμα είχε αρχίσει τη δράση του το 2007 με ασύλληπτα κέρδη μέχρι σήμερα.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προκύψει και ο τιμοκατάλογος με τα χρήματα που έπαιρνε το κάθε μέλλος της συμμορίας. Ο οπλουργός που έκανε τη μετατροπή στα όπλα, αμειβόταν με 500 ευρώ για κάθε όπλο.

Οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν και είχαν το ρόλο του μεταφορέα των όπλων στην Αττική αλλά και το ρόλο να τα παραδώσουν στους αγοραστές, έπαιρναν στο χέρι από 300 έως 500 ευρώ. Τα μετέφεραν είτε πάνω τους καθώς δεν θα μπορούσαν να κινήσουν υποψίες λόγω της ιδιότητάς τους, ενώ όταν έπρεπε να μεταφέρουν κάποιο πολεμικό τυφέκιο - για παράδειγμα καλάσνικοφ- τότε τα τοποθετούσαν μέσα σε κρέατα τα οποία έρχονταν στην Αττική με φορτηγά. Μέλη του κυκλώματος συνόδευαν τα φορτηγά ψυγεία με τα νόμιμα παραστατικά και το παράνομο φορτίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ