ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστή η Κατεχάκη και η Αθηνών - Λαμίας

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστή η Κατεχάκη και η Αθηνών - Λαμίας
Κλειστή είναι η Κατεχάκη, μετά από τη σφοδρή χιονόπτωση που σημειώθηκε τη νύχτα Eurokinissi / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Κατεχάκη, μετά από τη σφοδρή χιονόπτωση που σημειώθηκε τη νύχτα λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Οι ειδικοί έκαναν λόγο για επιδείνωση του καιρού τη νύχτα και το πρωί της Δευτέρας στην Αττική και να υποστηρίζουν ότι μέχρι το μεσημέρι «θα έχουμε μεγάλο όγκο χιονιού».

Η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας παραμένει κλειστή μέχρι τα Οινόφυτα και στα δύο ρεύματα ενώ περιπολικά βρίσκονται σε πολλά σημεία για ελέγχους, μαζί με εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία προσπαθούν να συντηρήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Συγκεκριμένα, είναι κλειστή από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τον κόμβο των Οινοφύτων, και από την 261,280 Χ/Θ έως την 56,728 Χ/Θ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επιπρόσθετα, κλειστή είναι και η λεωφόρος Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα από το ύψος της λεωφόρου Μεσογείων έως την Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ηλιούπολη.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα, ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Την ίδια ώρα, διακοπή των δρομολογίων του μετρό από και προς το αεροδρόμιο, αποφάσισε η ΣΤΑ.ΣΥ λόγω του χιονιά. Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται μόνο από τον Προαστιακό.

«Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό στο τμήμα προς και από το Αεροδρόμιο, μετά από σχετική ενημέρωση από τον ΟΣΕ. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο». αναφέρει ν ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ