ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία στην Αττική: Σε κάποιες περιοχές μπορεί να μείνουν κλειστά την Τρίτη λόγω παγετού

Σχολεία στην Αττική: Σε κάποιες περιοχές μπορεί να μείνουν κλειστά την Τρίτη λόγω παγετού
Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το μεσημέρι, βάσει και των προβλέψεων των μετεωρολόγων ΚΑΡΚΑΣΛΗ ΛΙΖΑ/INTIME NEWS

Μεσημέρι με αρχές απογεύματος θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των σχολείων στο λεκανοπέδιο της Αττικής την Τρίτη (07/02), σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Εξήγησε ότι ίσως σε κάποιες περιοχές τα σχολεία να μείνουν κλειστά λόγω του παγετού που θα σχηματιστεί.

Ο κ. Πατούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ακόμη ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν βάσει των προβλέψεων των μετεωρολόγων.

Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα

Έως και τις προμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας θα συνεχιστούν οι κατά τόπους έντονες χιονοπτώσεις στην Αττική, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σήμερα θα πλήξει με χιονοπτώσεις τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Η επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Χιονοπτώσεις
1) Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

2) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ