ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Τουρκία: Ανησυχία για τους Έλληνες πολίτες - Τα στοιχεία επικοινωνίας με την Πρεσβεία

H ελληνική αποστολή βοήθειας προς την Τουρκία θα αναχωρούσε με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας AP Photo / Mahmut Bozarsan

Τα στοιχεία επικοινωνίας με την Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές από τον πολύνεκρο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ δίνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι:

«Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στος πληγείσες από τον σημερινό σεισμό περιοχές της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, εφόσον το επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της ελλάδας στην Άγκυρα ως κατωτέρω:

Σταθερό τηλέφωνο (0090312) 4480647, 4480387»

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: +90 (0) 530 069 7638

E-mail:gremb.ank@mfa.gr και grcon.ank.mfa.gr»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ελληνικό C-130 που έχει σπεύσει προς βοήθεια, πιθανότατα θα προσγειωθεί στο Ιντσιρλίκ. Η ακριβής τοποθεσία προσγείωσής τουθα γίνει αργότερα γνωστή.

Να σημειωθεί ότι με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Συγκεκριμένα, αναχωρεί ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Η αποστολή θα αναχωρούσε με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης