ΕΛΛΑΔΑ

Ψύχος και θερμοκρασίες υπό το μηδέν: Στους -16 βαθμούς στο Σέλι Ημαθίας

Ψύχος και θερμοκρασίες υπό το μηδέν: Στους -16 βαθμούς στο Σέλι Ημαθίας
Οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε 'Αγιο Παύλο Ημαθίας (-14,1), Περτούλι Τρικάλων (-13,4) και Οχυρό Νευροκοπίου (-13,2) (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Χιονοπτώσεις, παγετός, χαμηλές θερμοκρασίες και ψύχος είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού. Ειδικά στα βόρεια της χώρα ο υδράργυρος δείχνει υπό το μηδέν με τη χαμηλότερη θερμοκρασία να αγγίζει τους -16,2 βαθμούς Κελσίου τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (8/02) στο Σέλι Ημαθίας.

Σύμφωνα με δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε 'Αγιο Παύλο Ημαθίας (-14,1), Περτούλι Τρικάλων (-13,4), Οχυρό Νευροκοπίου (-13,2), Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-12,7) και Νευροκόπι (-12,7 βαθμοί), ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο του Καιμάκτσαλαν έφτασε τους 18,6 °C.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (8/020 προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης.

Οι χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία θα είναι τοπικά έντονες, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Πέμπτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ