ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελευσίνα επέστρεψε το C-130 με την ομάδα Ελλήνων διασωστών λόγω βλάβης

Στην Ελευσίνα επέστρεψε το C-130 με την ομάδα Ελλήνων διασωστών λόγω βλάβης
Το δεύτερο κλιμάκιο αποτελείται από 15 πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ μαζί με 3 διασώστες του ΕΚΑΒ και έναν διασωστικό σκύλο (AP Photo/Kamran Jebreili)

Στην Ελευσίνα για τεχνικό έλεγχο επέστρεψε το C-130 που θα μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη στα Άδανα της Τουρκίας τη δεύτερη ελληνική αποστολή διασωστών, λόγω βλάβης. 

Αφού ολοκληρωθεί και εφόσον πάρει έγκριση, θα πετάξει ξανά για Τουρκία. Το δεύτερο κλιμάκιο Ελλήνων διασωστών, αποτελείται από 15 πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ μαζί με 3 διασώστες του ΕΚΑΒ και έναν διασωστικό σκύλο.

Επρόκειτο να ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη, με C-130 που αναχώρησε προηγουμένως από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει στην Τουρκία.

Ήδη το πρώτο κλιμάκιο που βρίσκεται στο Χατάι κατάφερε κατά τη διάρκεια της νύχτας και ανέσυρε από τα συντρίμμια μια γυναίκα ζωντανή και ένα μικρό αγοράκι δυστυχώς νεκρό.

Αυτή την ώρα οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ συνεχίζουν να ψάχνουν σε ένα γκρεμισμένο σπίτι ενώ συνολικά από χθες απεγκλώβισαν ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, ένα ανήλικο κοριτσάκι 9 ετών, και επίσης ένα ανήλικο κοριτσάκι 7 ετών, ενώ ανέσυραν νεκρό ένα ανήλικο παιδί.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα απεγκλώβισαν ζωντανό ένα αγόρι 15 ετών και νεκρό ένα αγόρι 17 ετών και έναν ενήλικα 40 ετών.

Μάλιστα τα άτομα τα οποία ανέσυραν σήμερα από τα συντρίμμια ήταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέλη της ίδιας οικογένειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ