ΕΛΛΑΔΑ

Το 50% των πιο συχνών καρκίνων, μπορεί να προληφθεί: Το ραδιοφωνικό σποτ των Ογκολόγων – Παθολόγων

Το 50% των πιο συχνών καρκίνων, μπορεί να προληφθεί: Το ραδιοφωνικό σποτ των Ογκολόγων – Παθολόγων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου 2023, η ΕΟΠΕ φέρνει στο επίκεντρο της κοινής γνώμης το θέμα του καρκίνου Facebook

Στον αέρα είναι από την 1η Φεβρουαρίου η πανελλαδική ραδιοφωνική καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου 2023, η ΕΟΠΕ φέρνει στο επίκεντρο της κοινής γνώμης το θέμα του καρκίνου και μέσα από 4 ραδιοφωνικά σποτ περνάει το μήνυμα της σημασίας της πρόληψης και προαγωγής υγείας, τονίζοντας εμφατικά, ότι με μερικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, το 50% των πιο συχνών καρκίνων, μπορεί να αποφευχθεί.

Ένα ηχηρό μήνυμα που θα ακουστεί σε όλη την Ελλάδα μέσα από το ραδιόφωνο, με τη φωνή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Είναι αλήθεια ότι επικρατεί μια αυξημένη κινδυνολογία γύρω από τον καρκίνο, με υπερβολές που προκαλούν περιττό φόβο γύρω από αυτό το θέμα.

Η κινδυνολογία μάλιστα πολλές φορές φτάνει σε τέτοιο σημείο υπερβολής, έτσι ώστε να μην είναι πιστευτή και δυστυχώς η αντίδραση του κόσμου είναι ότι σταματάει να «ακούει» οτιδήποτε σχετικό και έτσι αποδυναμώνεται ακόμα και η σωστή πληροφόρηση. Η ΕΟΠΕ τάσσεται ενάντια στην περιττή κινδυνολογία και το φόβο και ενημερώνει τον κόσμο για μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια που καλό είναι να γνωρίζουν όλοι.

Ισχύει ότι το 50% των πιο συχνών καρκίνων μπορεί να προληφθεί με κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Και αυτό είναι ένα καλό νέο που πρέπει όλοι να το ακούσουμε. Η καμπάνια καλεί το κοινό να εντάξει στη ζωή του την σωματική δραστηριότητα, την υγιεινή διατροφή, να διακόψει το κάπνισμα, να περιορίσει το αλκοόλ και να συνδράμει -ο καθένας με τον τρόπου- στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (και φυσικά να μην παραλείπει τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις).

Την καμπάνια έχει δημιουργήσει η SUNNY SIDE UP και την παραγωγή των ραδιοφωνικών έχει κάνει η Yellow Groove.

Ακούστε τα ραδιοφωνικά σποτ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ