ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά - Εν αναμονή της απόφασης

Δίκη Φιλιππίδη: Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά - Εν αναμονή της απόφασης
«Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε δεν είναι παραφωνία στη ζωή του κατηγορουμένου, ούτε έκπληξη» ανέφερε η εισαγγελέας Eurokinissi

Την απόρριψη και των δυο ελαφρυντικών που αιτήθηκε η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη (πρότερος σύννομος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) πρότεινε η εισαγγελέας κ. Στόγια κατά την αγόρευσή της επι των ελαφρυντικών.

«Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε δεν είναι «παραφωνία» στη ζωή του κατηγορουμένου. Ούτε «έκπληξη». Είχε προηγηθεί μια αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους του και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996», ανέφερε η εισαγγελέας και συνέχισε:

«Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και μας είπε η υπεράσπισή του ότι ήταν ελεήμων.

Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα.

Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ