ΕΛΛΑΔΑ

Η κατάθεση του αστυνομικού που συμμετείχε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Καλλίτση

Η κατάθεση του αστυνομικού που συμμετείχε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Καλλίτση
Facebook/Πάνος Καλλίτσης

Στα κινητά τηλέφωνα του αστυνομικού ληστή που πήρε μέρος στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του κομμωτή Πάνου Καλλίτση ψάχνουν οι αρχές, στην προσπάθειά τους να ανιχνεύσουν πληροφορίες για το επόμενο χτύπημα της συμμορίας.

Την ίδια ώρα, όμως, έρχονται νέα στοιχεία από την κατάθεση του αστυνομικού ληστή που φέρνει στο φως το CNN Greece. Για το πώς γνώρισε τον συγκατηγορούμενο του, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Kορυδαλλού και πώς σχεδίασαν τη ληστεία κατά τη διάρκεια άδειας που είχε πάρει ο ο δεύτερος από το σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο εξέτιε την ποινή του. Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι πίστευε ότι θα έκαναν διάρρηξη στο αυτοκίνητο του κομμωτή και ότι δεν θα είχαν μαζί τους όπλα.

Η κατάθεση του πρώην αστυνομικού της ΔΙΑΣ αρχίζει με τη γνωριμία του με τον κρατούμενο των φυλακών και πώς αντήλλαξαν τηλέφωνα.

"Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και κάποιες φορές με πήρε από τη φυλακή για να δει τι κάνω. Πάνω στα κουτσομπολιά που κάναμε, μιλάγαμε και για τα άτομα που βγαίνουν στη τηλεόραση και το πώς συμπεριφέρονται και πάνω στη κουβέντα του είπα ότι είχα μάθει ότι ένας κομμωτής, ο Καλλίτσης έχει πολύ δουλειά στο μαγαζί του και κυκλοφορεί με χρήματα στο αυτοκίνητό του. Αυτός τότε θυμάμαι ότι γέλασε και δεν ξαναείπαμε κάτι πάνω σε αυτό".

Λίγο αργότερα ο αστυνομικός περιγράφει πώς συναντήθηκε με τον συνεργό του στην περιοχή του Κολωνού όταν βγήκε με άδεια από τις φυλακές.

"Μου είπε ότι ήθελε να ακολουθήσω ένα άτομο και να του πω που πάει. Τον ρώτησα για ποιον πρόκειται και μου είπε για τον Καλλίτση. Ακόμα μου είπε ότι έμαθε που μένει στο λόφο του Λυκαβηττού και ότι θα τον περίμενε εκεί για να διαρρήξει το αυτοκίνητο και να του πάρει τα χρήματα. Εγώ τότε αισθάνθηκα άσχημα και δεν ήθελα να συμμετέχω σε αυτό. Αυτός όμως μου είπε ότι μόνο εγώ μπορώ να τον βοηθήσω. Μου έδωσε ένα έτοιμο τηλέφωνο και μου είπε ότι με αυτό θα επικοινωνούμε".

Ο αστυνομικός αμέσως μετά περιέγραψε στους αξιωματικούς της ασφαλείας πώς άρχισε η παρακολούθηση του Καλλίτση.

"Αφού έφυγε ο Καλλίτσης τον ακολούθησα και ενημέρωνα τον Παντελή στο τηλέφωνο που μου είχε δώσει. Ο Καλλίτσης μόλις έφυγε από το κομμωτήριο έκανε δεξιά σε ένα περίπτερο και ανέβηκε μια ανηφόρα πίσω από το κομμωτήριο. Εγώ βγήκα στην Κηφισίας, έκανα αναστροφή και στην αρχή κινήθηκα επί της Κηφισίας. Μετά έστριψα στην Αλεξάνδρας και στη συνέχεια πήγα στο σπίτι του. Από ένα σημείο όμως και μετά τον έχασα τον Καλλίτση. Φτάνοντας στο σπίτι του Καλλίτση άκουσα φωνές και είδα πολλά αυτοκίνητα εκεί και εγώ φοβήθηκα και άλλαξα δρόμο και πήγα στο σπίτι μου στον Κολωνό. Μετά από μια ώρα ήρθε και ο Παντελής και μου είπε να του δώσω το τηλέφωνό μου για να κάνει ένα τηλέφωνο στη μητέρα του στο Αίγιο. Για εκεί μου είπε ότι έγινε μαλακία. Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε ότι του την έπεσε και για να τον αποφύγει αναγκάστηκε να του ρίξει."

Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι πέταξε το κινητό που του έδωσε για να χρησιμοποιεί ο συγκατηγορούμενός του. "Πίστευα ότι ο Παντελής θα κάνει κάποια διάρρηξη και δεν γνώριζα ότι είχε όπλο. Αν το ήξερα δεν θα συμμετείχα", υποστήριξε κλείνοντας την κατάθεσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ