Ροδόπη: Νεκρός εργαζόμενος που καταπλακώθηκε από εκσκαφέα
Εργατικό δυστύχημα συνέβη στη Ροδόπη, καθώς εργαζόμενος σε εργοτάξιο στην περιοχή του Λοφαρίου, καταπλακώθηκε από μηχάνημα εκσκαφής.
Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργάτη προκάλεσε την αντίδραση του Εργατικού Κέντρου και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής.
Το Εργατικό καλεί την πολιτεία για άλλη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας των εργαζομένων, «για να σταματήσουμε επιτέλους να ακούμε για ατυχήματα – δυστυχήματα και να θρηνούμε τραυματισμούς και απώλειες συναδέλφων μας».
Οργή και θλίψη εκφράζει από την πλευρά της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής. Όπως αναφέρει σχετική της ανακοίνωση, «δεν είναι το πρώτο δυστύχημα που συμβαίνει στον κλάδο των κατασκευών στη Ροδόπη”.
«Η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας, ολόκληρο το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ούτως ώστε να θρηνούμε ξανά και ξανά θύματα στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Αγορές: Ράλι στην Ασία έφερε η εκεχειρία ΗΠΑ και Τραμπ, κέρδη 4% για τον Nikkei - Στα 71.000 δολάρια το bitcoin
09:41
Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν καλώδια από εργοτάξιο του ΟΣΕ και εμβόλισαν περιπολικό για να ξεφύγουν
09:26
Νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ - Σε συναγερμό Σεούλ και Ουάσινγκτον
09:13
Τραγωδία στο Μενίδι: Θανατηφόρα παράσυρση γυναίκας από φορτηγό
09:11