ΕΛΛΑΔΑ

O «χορός» των φλαμίνγκο με τα χιόνια στη Φθιώτιδα - Εντυπωσιακό βίντεο

O «χορός» των φλαμίνγκο με τα χιόνια στη Φθιώτιδα - Εντυπωσιακό βίντεο
Μπορεί τα χιόνια να προκαλούν προβλήματα και δυσκολίες, κυρίως για όσους δεν τα έχουν συνηθίσει, δημιουργούν, όμως, και πολύ ωραίες εικόνες screen grab/ YouTube

Μπορεί τα χιόνια της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» να έφεραν προβλήματα και δυσκολίες, δημιούργησαν όμως και πολύ ωραίες εικόνες.

Κάποιες από αυτές τις εικόνες κατέγραψε το drone του «Up Stories», που πέταξε πάτω από την Κεντρική Ελλάδα εν μέσω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Το drone πέταξε πάνω από τις κατάλευκες περιοχές του Μαρτίνου και της Αταλάντης, όπου το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

Εκεί ζουν πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο, όπου το βίντεο τα κατέγραψε να «χορεύουν» με χάρη πάνω από το χιονισμενο τοπίο.

Ο παράδεισος με τα ροζ φλαμίνγκο στη Λαμία

Ο βιότοπος της Σκάρφειας στο νομό Φθιώτιδας βρίσκεται κοντά στις εκβολές του Σπερχειού ποταμού στη Λαμία. Αποτελεί ένα άκρως εντυπωσιακό μέρος με σπάνια ομορφιά που λίγοι γνωρίζουν. Αυτό που κάνει το μέρος να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο είναι το γεγονός ότι σε αυτό τον υδροβιότοπο φιλοξενούνται δεκάδες εξωτικά ροζ φλαμίνγκο. Ένα θέαμα που αν είσαι τυχερός και απολαύσεις θα θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή.

Τα φλαμίνγκο συνήθως στέκονται στο ένα πόδι, ενώ το άλλο είναι κρυμμένο κάτω από το σώμα τους. Ο λόγος για αυτή τη συμπεριφορά δεν είναι πλήρως κατανοητός. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι έτσι μπορούν να διατηρούν περισσότερη θερμότητα του σώματος.

Τα φλαμίνγκο τρέφονται με γαρίδες άλμης και μπλε-πράσινα φύκια. Τα αισθητήρια όργανά τους είναι ειδικά προσαρμοσμένα για να διαχωρίζουν τη λάσπης από την τροφή. Το φιλτράρισμα των ειδών διατροφής επικουρείται από ειδικά τριχίδια. Το ροζ ή κοκκινωπό χρώμα των φλαμίνγκο προέρχεται από τα καροτενοειδή στη διατροφή τους. Αυτά τα καροτενοειδή αναλύονται σε χρωστικές μέσω ηπατικών ενζύμων.

Τα Φλαμίνγκο είναι πολύ κοινωνικά πουλιά. Ζουν σε αποικίες των οποίων ο πληθυσμός μπορεί να ανέρχονται σε χιλιάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ