ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Μάτι: «Διδακτορικό στο κουκούλωμα των ευθυνών«, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δίκη Μάτι: «Διδακτορικό στο κουκούλωμα των ευθυνών«, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
«Όλοι τους ήταν απασχολημένοι με τις φιέστες ενόψει της εξόδου από τα μνημόνια που ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Αυγούστου 2018 και τους έτυχε η στραβή στη βάρδια τους, όπως ειπώθηκε», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Για «διδακτορικό στο κουκούλωμα των ευθυνών», έκανε λόγο η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνεχίζοντας την κατάθεσή της στη δίκη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 104 νεκρούς.

Η μάρτυρας εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ σε όσους επιδόθηκαν σε αντιμετάθεση των ευθυνών τους, επιχειρώντας να παρουσιάσουν ως ενόχους τους κατοίκους στο Μάτι για τις συνέπειες της φονικής πυρκαγιάς.

«Αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει και σήμερα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που στο πλαίσιο της διοικητικής δίκης αποδίδει 95 τοις εκατό ευθύνες στους κατοίκους» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζοντας προκλητική τη θέση αυτή του ΝΣΚ απέναντι στα θύματα. Και πρόσθεσε πως «πρόσωπα που είχαν μεγάλη ευθύνη αντί να τίθενται εκ ποδών προάγονται. Και βλέπουμε αντίθετα ότι τα θύματα στοχοποιούνται».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας που εκπροσωπούν τους συγγενείς των θυμάτων η μάρτυρας τόνισε:

«Δεν υπήρχε ετοιμότητα σε επίγεια και εναέρια μέσα και κανενός είδους ανταπόκριση στην ευθύνη που είχαν και για την οποία είχε χτυπήσει καμπάνα από την προηγούμενη μέρα που γνώριζαν οι αρμόδιοι τα δεδομένα. Δεν τους έδωσαν την ευκαιρία καν να σωθούν. Δεν τους έδωσαν ούτε είκοσι λεπτά για να μην καούν .Η απουσία ,η αδιαφορία και η εγκληματική παράλειψη ήταν τεράστια και εκ των υστέρων προσπαθούν με χίλιους τρόπους να σώσουν εαυτούς. Κανένας δεν τους έδωσε την ευκαιρία να σώσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Η κοροϊδία που σκηνοθετήθηκε είναι αποδεικτική της πλήρους συναίσθησης ότι είχαν τεράστιες ευθύνες. Κάηκαν τόσοι άνθρωποι μέσα στην Αθήνα ....Οι κάτοικοι καταδικάστηκαν ενσυνείδητα ... Και μάλιστα την ώρα που υπήρχε δρών μηχανισμός που επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Κινέττας».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως κατά την άποψη της «όλοι τους ήταν απασχολημένοι με τις φιέστες ενόψει της εξόδου από τα μνημόνια που ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Αυγούστου 2018 και τους έτυχε η στραβή στη βάρδια τους, όπως ειπώθηκε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ