ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ: 20 συλλήψεις για την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου»

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ: 20 συλλήψεις για την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου»
Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Άγιο Παντελεήμονα, Παγκράτι, Κυψέλη, Σύνταγμα και Άγιο Δημήτριο ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σε μία νέα ειδική επιχείρηση προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου 2023, με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου», στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν 20 συλλήψεις ατόμων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Άγιο Παντελεήμονα, Παγκράτι, Κυψέλη, Σύνταγμα και Άγιο Δημήτριο, ενώ οι συλλήψεις ήταν για τα εξής αδικήματα:

-Δεκαοκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ένας φυγόποινος για καταδικαστικές αποφάσεις συνολικά 41 ετών και 9 μηνών. Κι ένα άτομο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και απείθεια.

Σημειώνεται, ότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε οικία στην Κυψέλη, όπου διέμεναν οι δύο από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, 101 διαβατήρια αμφιβόλου γνησιότητας, 16 κάρτες ασύλου, εκ των οποίων οι 2 πλαστές, 20 άδειες διαμονής, εκ των οποίων οι 12 πλαστές, 7 δελτία αιτούντος διεθνούς προστασίας, 7 άδειες οδήγησης, εκ των οποίων η μία πλαστή, 3 δελτία ταυτότητας, εκ των οποίων τα 2 πλαστά, 6 ταυτότητες αλλοδαπών Αρχών, 22 διπλώματα οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, εκ των οποίων τα 20 πλαστά, 12 πλαστές ταυτότητες αλλοδαπών Αρχών, 9 πλαστές άδειες παραμονής αλλοδαπών Αρχών, 1 δελτίο διαμονής, 3 φωτογραφικές μηχανές, 13 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίων και πλήθος λοιπών εγγράφων, όπως αποδείξεις χρηματικών συναλλαγών, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Παράλληλα, οι δεκαέξι από τους αλλοδαπούς συνελήφθησαν σε άλλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), σε περιοχή της Αθήνας.

Από τις έρευνες σε σπίτια και σε άλλους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 δελτία ταυτότητας, εκ των οποίων τα 2 πλαστά, 4 πλαστές ταυτότητες αλλοδαπών Αρχών, 2 πλαστά διαβατήρια, 4 κάρτες ασύλου, εκ των οποίων οι 3 πλαστές, άδεια διπλώματος και άδεια διαμονής αλλοδαπών Αρχών, πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου και διάφορα άλλα έγγραφα.

Για τους συνολικά 18 συλληφθέντες αλλοδαπούς, μετά την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας, θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Τέλος, με σκοπό την καταπολέμηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου, από κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ, έλεγχοι και σε νυχτερινά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο κέντρο της Αθήνας. Ελέγχθηκαν συνολικά 33 θαμώνες, χωρίς, όμως, να προκύψει κάτι αξιόποινο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ