Γηροκομείο-Κορυδαλλός: Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν οι συγγενείς των ηλικιωμένων
Ανανεώθηκε:
Την παρέμβαση εισαγγελικής αρχής ζητούν οι συγγενείς των ηλικιωμένων που βρισκόταν υπό άθλιες συνθήκες στο γηροκομείο - κολαστήριο στον Κορυδαλλό.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για κακουργήματα σε συνέχεια των καταγγελιών που φτάνουν έως και στο 2016 που αναφέρουν πως οι ηλικιωμένοι και οι ηλικιωμένες ήταν εγκαταλελειμμένοι, αφυδατωμένοι, με δερματικές παθήσεις.
Παράλληλα, προσπαθούσαν να επιβιώσουν κλειδωμένοι μέσα στο κτήριο, που έμελλε να γίνει από χώρος φιλοξενίας, χώρος απάνθρωπης διαβίωσης και ο οποίος αναμένεται να σφραγιστεί το ίδρυμα.
Την ίδια ώρα, σε καραντίνα παραμένουν 37 ηλικιωμένοι εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού.
Στο μεταξύ, στο φως έρχονται πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη – γιατρό που «ψάρευε» ηλικιωμένους από νοσοκομεία.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, την Κυριακή (12/2) ένας ηλικιωμένος με άνοια μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του προκειμένου να είναι ασφαλής.
Ο ηλικιωμένος πάσχει από άνοια και τα τελευταία εικοσιτετράωρα αρνούνταν να σιτιστεί, γεγονός που σήμανε συναγερμό και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Υπενθυμίζεται ότι, αυτό που κινητοποίησε τις αρμόδιες αρχές ήταν ο θάνατος ηλικιωμένης στο ίδρυμα πριν από μία εβδομάδα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κορυδαλλός: Υπό φρούρηση το γηροκομείο - κολαστήριο
Κορυδαλλός: Αφυδατωμένοι και κλειδωμένοι ζούσαν ηλικιωμένοι σε ιδιωτικό γηροκομείο
Κένυα: Η Ουάσινγκτον υπέγραψε συμφωνία για την παροχή βοήθειας στον τομέα της υγείας
12:19
Κακοκαιρία Byron: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Μέχρι μεσημέρι του Σαββάτου τα έντονα φαινόμενα
12:18
Liveblog - Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρησαν σπίτια επιχειρήσεις και δρόμοι – Που κινούνται τα φαινόμενα (pics - vids)
12:12
Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ (vids)
12:11