ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της «συμμορίας των 11» - Είχαν ρημάξει σπίτια σε όλη την Ελλάδα

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της «συμμορίας των 11» - Είχαν ρημάξει σπίτια σε όλη την Ελλάδα
Τα μέλη της συμμορίας προσποιούμενα τους πωλητές έμπαιναν στα σπίτια ενοίκων που απουσίαζαν και διέπρατταν τις κλοπές EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες 11 ατόμων, που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε συμμορία η οποία διέπραττε ληστείες σε σπίτια σε περισσότερες από 20 πόλεις στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία τους δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διέπρατταν κλοπές στις παρακάτω πόλεις: Αγρίνιο, Βόνιτσα, Αθήνα, Μαρούσι, Πέραμα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα, Δράμα, Βέροια, Ιωάννινα, Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο Κρήτης.

Δείτε ΕΔΩ τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους που δίνει η ΕΛΑΣ

Τα 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη κακουργημάτων κλοπών και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένης και σε απόπειρα, με την συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ.

Τα μέλη της συμμορίας προσποιούμενα τους πωλητές αντικειμένων, προσέγγιζαν τις οικίες, ώστε να διαπιστώσουν την απουσία των ενοίκων και στη συνέχεια με τη χρήση τηλεκάρτας ή δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, διερρήγνυαν ανασφάλιστες πόρτες και διέπρατταν τις κλοπές.

Μετά την τέλεση των κλοπών, οι συνεργοί τους, τους ανέμεναν σε οχήματα διαφυγής, τα οποία ενάλλασσαν κάθε φορά, προκειμένου να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους από τις αστυνομικές Αρχές.

Επιπλέον, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κατά τις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη φρασεολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ