ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιτέχνες: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις - «Θα εξετάσουμε τη νομοθετική ρύθμιση»

Καλλιτέχνες: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις - «Θα εξετάσουμε τη νομοθετική ρύθμιση»
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα για απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της το πρωί της Τετάρτης (15/2) με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και εν αναμονή των δεσμεύσεων που έλαβε από εκείνον για σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα επεξεργάζεται τα αιτήματα του κλάδου.

Παράλληλα, υλοποιώντας την απόφαση των συνεδριάσεών της, η ΠΟΘΑ, ενημέρωσε ότι την Παρασκευή (17/2) πρόκειται να καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση για απόσυρση του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος 85/2022.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ:

«Σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό των εκπροσώπων της Π.Ο.Θ.Α. και των Σωματείων της στο Μέγαρο Μαξίμου.

Καταθέσαμε εκ νέου το σύνολο των αιτημάτων μας για το Θέατρο, το Χορό, τον Κινηματογράφο, την Μουσική, για τα οποία βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις εδώ και δύο μήνες.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση εντός της εβδομάδας, το περιεχόμενο της οποίας θα εξετάσουμε και θα αξιολογήσουμε.

Μέχρι τότε συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε ανακοινώσει.

Την Παρασκευή καταθέτουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022.

Για την ίδια μέρα έχουμε προκηρύξει 24ωρη απεργία και μεγάλη κινητοποίηση καθώς και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00), προς το Σύνταγμα.

Σε εποχές που ο Πολιτισμός μας απειλείται και οι εργασιακές μας ανάγκες υποβαθμίζονται, δείχνουμε τον δρόμο της ενότητας, διεκδικώντας όλοι και όλες μαζί ένα καλύτερο αύριο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ