ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Επένδυση 100 εκατ. ευρώ στον εσωτερικό τουρισμό - Μέχρι το 2025 το «Τουρισμός για Όλους»

Κικίλιας: Επένδυση 100 εκατ. ευρώ στον εσωτερικό τουρισμό - Μέχρι το 2025 το «Τουρισμός για Όλους»
«Η θερινή σεζόν θα ξεκινήσει για την Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού IN TIME / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής (19/2) εκφράζοντας την ικανοποίηση που, «η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς».

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα προγράμματα «Τουρισμός για Όλους», «Κοινωνικός Τουρισμός» και «SAMOS pass» και «EVIA pass», επισημαίνοντας ότι «στηρίζουμε το δικαιωμα των Ελλήνων για διακοπές με προγράμματα 100 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους επαγγελματίες του τουρισμού», δηλώνοντας ότι μαζί με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη έχουν διασφαλίσει την επέκταση του προγραμμάτος «Τουρισμός για Όλους» μέχρι το 2025.

«Το πρόγραμμα στηρίζει τους ελληνικούς προορισμούς όλο το χρόνο, υπηρετώντας τη βασική μας στόχευση για επέκταση της τουριστικής περιόδου, και συμμετοχή όλων των προορισμών μας στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε στο επενδυτικό σχέδιο για την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών. Πρόκειται για 350 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μαζί με τις ιδιωτικές επενδύσεις θα φτάσει το 1 δισ ευρώ. Τα έργα που θα γίνουν αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αναβάθμιση των χιονοδρομικών, των τουριστικών λιμένων, την πρόσβαση ΑμεΑ και όλες τις μορφές του ειδικού τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός ή ο οινοτουρισμός.

Καταλήγοντας, αναφορικά με το ότι οι εκλογές θα πέσουν με το «άνοιγμα» της τουριστικής σεζόν και το ενδεχόμενο να έχει κάνει ο ίδιος κάποια σχετική εισήγηση για την ημερομηνία τους, απάντησε ότι, «στην Αθήνα η σεζόν δεν έχει σταματήσει», σημειώνοντας ότι, «η πρωτεύουσα της χώρας είναι ο τρίτος καλύτερος πολιτιστικός προορισμός στον πλανήτη για το 2023».

«Η θερινή σεζόν θα ξεκινήσει για την Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου, ντε φάκτο θα πέσει μέσα στις εκλογές. Αυτό όμως δεν μας απασχολεί, γιατί όλος ο τουρισμός, ο τουριστικός κλάδος είναι οργανωμένος» δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ