Μωυσής Ελισάφ: Συγκίνηση και πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο
Ανανεώθηκε:
Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης έγινε την Κυριακή (19/02) η κηδεία του δημάρχουν Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ.
Ο θάνατος του δημάρχου Ιωαννίνων σκόρπισε τη θλίψη στην πόλη, στην πολιτική ζωή και στους οικείους του. Ο Μωυσής Ελισάφ «έφυγε» την Παρασκευή (17/2), έχοντας δώσει μια γενναία μάχη με τον καρκίνο.
Στην κηδεία του, την Κυριακή (19/2), έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου. Μεταξύ άλλων εκεί ήταν η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Αμυράς, ο Σταύρος Καλογιάννης και η Μερόπη Τζούφη.
Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων και είναι ενδεικτικό ότι ο Ραββίνος κλήθηκε να κάνει την τελετή και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
Στον ίδιο χώρο, η οικογένεια του εκλιπόντος δέχτηκε συλλυπητήρια, ενώ επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές υπέρ της συναγωγής.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μωυσής Ελισάφ: Δημοτική δαπάνη η κηδεία του πρώτου Έλληνα Εβραίου Δημάρχου
Μωυσής Ελισάφ: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του δημάρχου Ιωαννίνων
Μωυσής Ελισάφ: Πέθανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων - Θλίψη στην τοπική αυτοδιοίκηση
«Βιολάντα»: Τι δείχνει το πόρισμα του ΕΜΠ για τον διαβρωμένο σωλήνα
21:20
Δημοψήφισμα για την ένταξη της Ισλανδίας στην ΕΕ τους επόμενους μήνες προανήγγειλε η πρωθυπουργός της χώρας
21:20
Ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Λάρι Σάμερς παραιτείται από το Χάρβαρντ μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση Έπσταϊν
21:10
Βουλή: Ψηφίστηκε το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
20:59