ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών: Ένταση και χρήση χημικών έξω από το Μέγαρο Μουσικής

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών: Ένταση και χρήση χημικών έξω από το Μέγαρο Μουσικής
CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (20/2) στο πεζοδρόμιο έξω από το Μέγαρο Μουσικής και διαμαρτύρεται για το νομοσχέδιο για τους εκπαιδευτικούς και την αξιολόγηση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σημείο επικρατεί ένταση και επεισόδια με χημικά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Νίκης Κεραμέως - Κυριάκου Μητσοτάκη για την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου στην Παιδεία.

Στο σημείο επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ, αλλά μετά από λίγη ώρα η κατάσταση ηρέμησε.

Λόγω των επεισοδίων έκλεισε η Λεωφόρος Κηφισίας, από το ύψος της Πανόρμου και δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος.

Το κάλεσμα των εκπαιδευτικών:

Θα τους χαλάσουμε τις φιέστες τους.

Ο Σύλλογος Αριστοτέλης, στα πλαίσια της υλοποίησης της πρότασης που κατατέθηκε στη σύσκεψη συντονισμού των εκπαιδευτικών σωματείων την Τετάρτη 15/2 αμέσως μετά τη μεγαλειώδη απεργία και κινητοποίηση, συνδιοργανώνει μαζί με άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μουσικής, τη Δευτέρα 20/2, στις 17:00. Την Δευτέρα η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, παρουσία του πρωθυπουργού, οργανώνει εκδήλωση παρουσίασης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολούθησε την τελευταία τετραετία.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρόν ενάντια στη φιέστα Κεραμέως και Μητσοτάκη και την προσπάθεια διαφήμισης της καταστροφικής αντιεκπαιδευτικής τους πολιτικής της 4ετίας. Να δείξουμε στην πράξη και να βροντοφωνάξουμε ότι οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη, δεν υποτάχτηκαν αλλά αντίθετα ακύρωσαν τις προσπάθειες Κεραμέως και κυβέρνησης να επιβάλλουν τις ηλεκτρονικές εκλογές και να παρέμβουν στη λειτουργία των σωματείων, την τηλε-"εκπαίδευση" και την διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις κάμερες στην τάξη, την αυτοαξιολόγηση, τις εξετάσεις PISA.

Έχουμε χρέος απέναντι στις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που στις 15/2 βγήκαν στο δρόμο να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή της αξιολόγησης, της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του σχολείου της αγοράς της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, αλλά και της αντεργατικής πολιτικής της φτώχειας, της ακρίβειας και της απογείωσης τής και της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων για την κερδοφορία των οικονομικών ελίτ.

Με τους αγώνες μας θα σπάσουμε το πέπλο της σιωπής των καλοταισμένων ΜΜΕ που ούτε είδαν ούτε άκουσαν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τη μέρα της συγκλονιστικής απεργίας στις 15/2.

ΔΕ ΘΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ