ΕΛΛΑΔΑ

Συναυλία καλλιτεχνών: Συνέχεια κινητοποιήσεων - Κουτσούμπας και Νταλάρας στο ΡΕΞ

Συναυλία καλλιτεχνών: Συνέχεια κινητοποιήσεων - Κουτσούμπας και Νταλάρας στο ΡΕΞ
CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Συναυλία διαμαρτυρίας, παρουσίας πλήθους κόσμου, ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στην Πλατεία Δικαιοσύνης (Σανταρόζα), απέναντι από το ΡΕΞ, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη από σπουδαστές δραματικών σχολών. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δίμηνων κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών για την αναβάθμιση των σπουδών τους, ζήτημα για το οποίο βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.

Στη συναυλία, η οποία ξεκίνησε από τις 4 το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως αργά το βράδυ, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 70 καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Ήδη έχουν ανέβει στη σκηνή ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Πάνος Μουζουράκης κ.α. ενώ θα τραγουδήσουν επίσης η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Μανώλης Φάμελλος, η Μελίνα Κανά, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μάκη Σεβίλογλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την απάντηση των σωματείων των καλλιτεχνών πως η ΚΥΑ που φέρνει η κυβέρνηση για την εργασία τους στο δημόσιο δεν καλύπτει τα βασικά αιτήματά τους.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρέθηκε στο πλευρό των καλλιτεχνών στη μεγάλη συναυλία στο κέντρο της Αθήνας. Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ . Ο ΓΓ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους καλλιτέχνες και τους μουσικούς από την εκπομπή «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε για ακόμα μια φορά, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των καλλιτεχνών, στα δίκαια αιτήματά τους. Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή καμιά αναβολή. Χρειάζεται η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και επαγρύπνηση. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που κυβέρνησαν και που υπόσχονται διάφορα προεκλογικά, αλλά άλλα κάνουν μετά».

Επισκέφτηκε επίσης και το χώρο όπου τα συνδικάτα Αττικής συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Στην αντιπροσωπεία του κόμματος συμμετείχαν ακόμα τα μέλη του ΠΓ Ν. Σοφιανός, Γ. Πρωτούλης, Κ. Παρασκευάς, Θ. Χιώνης και Θ. Γκιώνης.

Τη συναυλία στην Πανεπιστημίου διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών (ΠΣΕΤ) με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ