ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Φοιτητικοί Σύλλογοι απέκλεισαν την Πρυτανεία - Εναντιώνονται στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες

ΑΠΘ: Φοιτητικοί Σύλλογοι απέκλεισαν την Πρυτανεία - Εναντιώνονται στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες
Ζητούν από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να απέχουν από την διαδικασία και να γίνουν οι φοιτητικές εκλογές δια ζώσης ΙΝ ΤΙΜΕ / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Τρίτης (21/2) φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα όργανα του ιδρύματος.

Μέλη Φοιτητικών Συλλόγων ζητούν από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να απέχουν από την σημερινή διαδικασία και να γίνουν οι φοιτητικές εκλογές δια ζώσης, σύμφωνα με το thestival.

Ειδικότερα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που με αποφάσεις παρευρίσκονται έξω στο χώρο της Πρυτανείας είναι: Αρχιτεκτονική, Ιστορικό - Αρχαιολογικό, Αγγλική και Γαλλική Φιλολογία, Ψυχολογία, Φυσικό και Φιλολογίας.

Οι σύλλογοι αυτοί είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν από τις 07:00 το πρωί σε κατάληψη του κτηρίου διοίκησης, ωστόσο τα στόρια ήταν κατεβασμένα.

Η εκλογική διαδικασία που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (21/2) διεξάγεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.). στις από 09:00 έως 16:00.

Εάν η διαδικασία αποβεί άγονη επαναλαμβάνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ήτοι στις 22-02-2023 από 09:00 έως 16:00.

Η εκλογή των εκπροσώπων πραγματοποιείται από ενιαίο ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει το σύνολο των υποψήφιων φοιτητών ανά κύκλο σπουδών εκάστου Τμήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ