ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Καθαρά Δευτέρα: Με βροχές το τριήμερο - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Καιρός - Καθαρά Δευτέρα: Με βροχές το τριήμερο - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας, την Καθαρά Δευτέρα με πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας, την Καθαρά Δευτέρα, με πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Ο μετεωρόλογος Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλώντας στο CNN Greece αναφέρει ότι «από το βράδυ του Σαββάτου αλλά κυρίως από την Κυριακή της Αποκριάς αναμένουμε αλλαγή του καιρού η οποία θα ξεκινήσει από τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές μέχρι και το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (27/02).

Γενικότερα, «θα οδηγηθούμε σε έναν συννεφιασμένο και βροχερό καιρό μέχρι και το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται την Κυριακή εξαιτίας των πολύ θυελλωδών νοτιάδων που μπορεί να φτάσουν στα 8 – 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18-19 βαθμούς Κελσίου», επισημαίνει ο ίδιος.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα θα επιμείνει ο άστατος καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας, «κυρίως τα δυτικά, κεντρικά, τα βόρεια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αυτό σημαίνει ότι κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές ωστόσο, θα έχουμε και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Ευνοείται και η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης, ενώ οι νοτιάδες θα περιοριστούν μέσα στο Αιγαίο. Όπως φαίνεται θα έχουμε και λίγα χιόνια σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 15-18 βαθμούς Κελσίου», λέει ο κ. Μαρουσάκης.

Την Τρίτη (28/02) ο καιρός εξακολουθεί να είναι βροχερός ενώ χιόνια αναμένονται στα βουνά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Αττική

Συννεφιασμένος και βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός και στην Αττική την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή (26/02) θα έχουμε αρκετή συννεφιά, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στη νύχτα να έχουμε λίγες βροχές οι οποίες ενδεχομένως να διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας (27/02). «Έπειτα ο καιρός θα κάνει "ένα άνοιγμα" από το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας μέχρι το απόγευμα προς το βράδυ της ίδιας ημέρας, για να χαλάσει και πάλι το πρωί της Τρίτης, με βροχές. Έτσι θα εξελιχθεί ο καιρός έως Τετάρτη και Πέμπτη».

Οι άνεμοι θα πνέουν έως 7-8 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός από την ΕΜΥ

Σάββατο (25/02)

Σχεδόν αίθριος καιρός, με κατά τόπους παροδικές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη έως 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 19 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή (26/02)

Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως από το απόγευμα.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Καθαρά Δευτέρα (27/02)

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1800 μέτρα).
Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη (28/02)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια από το απόγευμα.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ