ΕΛΛΑΔΑ

Πρέβεζα: Τηλεφωνική απάτη σε επιχειρήσεις - Προσποιούνται τους δημοτικούς υπαλλήλους

Πρέβεζα: Τηλεφωνική απάτη σε επιχειρήσεις - Προσποιούνται τους δημοτικούς υπαλλήλους
Με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών UNSPLASH (ΑΡΧΕΙΟ)

Νέα τηλεφωνική απάτη έφερε στο φως της δημοσιότητας το Επιμελητήριο Πρέβεζας την Τετάρτη (22/2), με τους δράστες να προσποιούνται υπαλλήλους των δήμων και της περιφέρειας Ηπείρου, για να αποσπάσουν στοιχεία της τραπεζικής τους κάρτας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, επιχειρήσεις γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους, οι οποίοι με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως ο αριθμός τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, ο τριψήφιος κωδικό ασφαλείας της και τον κωδικό χρήστη (pin).

Στη συνέχεια, το Επιμελητήριο κάνει έκκληση στα μέλη του να μην ανταποκρίνονται σε όσα τους έχουν ζητηθεί, καθώς πρόκειται για απάτη που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή και τη χρήση των καρτών τους.

Το θέμα έχει μεταβιβαστεί στις τοπικές αστυνομικές αρχές και ζητείται από τις επιχειρήσεις που έχουν δεχθεί τέτοια τηλεφωνήματα να καταγγείλουν το γεγονός άμεσα στην Αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ