ΕΛΛΑΔΑ

Πόρισμα κόλαφος: «Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης» γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός

Πόρισμα κόλαφος: «Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης» γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός
Το πόρισμα Βουρλιώτη διαβιβάστηκε ήδη στον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστο Μπαρδάκη, ζητώντας να ασκηθεί ποινική δίωξη τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού Pixabay

Ως «αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης», υπό τη μορφή «μαφίας», που είχε ως σκοπό το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εμφανίζεται σε πολυσέλιδο πόρισμα – «φωτιά» της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και τηλεπαρουσιαστής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece από την πολύμηνη έρευνα του επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη εντοπίστηκαν σοβαρές ενδείξεις διάπραξης απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου που αγγίζει τα 22 εκατομμύρια ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσα από ένα τεράστιο και πολυδαίδαλο δίκτυο με εταιρείες «φαντάσματα», αλλά και υπαρκτές εταιρείες, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Το πόρισμα Βουρλιώτη διαβιβάστηκε ήδη στον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστο Μπαρδάκη, ζητώντας να ασκηθεί ποινική δίωξη τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και σε τουλάχιστον επτά ακόμη εμπλεκομένων στην υπόθεση για:

  • Απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μέχρι στιγμής, πλέον του τηλεοπτικού παραγωγού, φέρονται να εμπλέκονται 7 άτομα, μεταξύ των οποίων μία δικηγόρος αλλά και ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ο στενός συνεργάτης του γνωστού τηλεπαρουσιαστή και βρίσκεται προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Εμπλέκονται ακόμη περίπου 13 εταιρείες, όπως και οι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών.

Ήδη, με εντολή του κ. Βουρλιώτη εκδόθηκαν 21 διατάξεις προς τραπεζικά ιδρύματα και υποθηκοφυλακεία ώστε να δεσμευτεί όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, όπως και των 7 φυσικών προσώπων και των εμπλεκομένων εταιρειών.

Στο πόρισμα περιγράφεται το στήσιμο «μαϊμού» εταιρειών στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ γίνεται και λόγος για τουλάχιστον 6-7 εταιρίες, με εκπροσώπους «αχυρανθρώπους» με τον Αλβανό προφυλακισμένο να πρωταγωνιστεί στις περισσότερες από αυτές.

Κατά του ελεγκτές, με αυτό τον τρόπο δεν κατέβαλε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ενώ μετέφερε μαύρο χρήμα το οποίο «καθάριζε» στην Ελλάδα.

Στο «δια ταύτα» του πορίσματος σημειώνεται ότι ο γνωστός τηλεπαραγωγός δεν κατέβαλε ΦΠΑ, τον οποίο όμως εισέπραττε, ενώ γίνεται λόγος για ένταξη εταιρείας του σε πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, από όπου φέρεται να του είχε εγκριθεί χρηματοδότηση σχεδόν 10 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία τελικώς δεν εκταμιεύθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ