Νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου
Ορίστηκε σήμερα η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που θα διαδεχτεί την Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία αποχωρεί μετά από συνεπή και ευδόκιμη υπηρεσία σαράντα ετών από την θέση της εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, αφού συμπληρώνει το όριο ηλικίας.
Πρόκειται για την Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, έως σήμερα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Η επιλογή της κ. Δημητρίου για την κορυφαία και πλέον νευραλγική θέση της δικαστικής ιεραρχίας έγινε από το υπουργικό συμβούλιο διά περιφοράς μεταξύ των μελών του.
Η κ. Δημητρίου, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιουλίου 2016, είναι έμπειρη εισαγγελική λειτουργός, έχει χειριστεί εκατοντάδες σημαντικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας της και ήταν η εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Επίσης, είχε την ευθύνη της εποπτείας θεμάτων ανηλίκων ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Πάντως, η νέα εισαγγελέας φέρεται αποφασισμένη να εργαστεί σκληρά για τη βελτίωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης και την τόνωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δικαστική λειτουργία.
Η κ. Δημητρίου εισήλθε στο δικαστικό Σώμα τον Νοέμβριο του 1978 και προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Αύγουστο του 2012.
Μιλάνο: Αστυνομικός σκότωσε διακινητή ναρκωτικών και σκηνοθέτησε επίθεση εναντίον του
14:30
Music of My Soul: Nτοκιμαντέρ για τον θρυλικό αρχηγό των Allman Brothers, Γκρεγκ Άλμαν
14:25
Το ξεχωριστό έθιμο της Κοζάνης την Καθαρά Δευτέρα: Γέμισε με αερόστατα ο ουρανός - Τα πετούν αντί για χαρταετό (vid)
14:24
Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοολούχο ποτό αντί για βυσσινάδα σε επτάχρονο παιδί – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
14:20