ΕΛΛΑΔΑ

Ολομέλεια Αρείου Πάγου: Νέες απολύσεις δικαστών λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Ολομέλεια Αρείου Πάγου: Νέες απολύσεις δικαστών λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Οι καθυστερήσεις ξεπερνούσαν το έτος, ενώ οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τους είχαν ασκηθεί, όταν ακόμα είχαν τον βαθμό του Πρωτοδίκη INTIME NEWS

Σε νέες απολύσεις δικαστών για υπηρεσιακή ανεπάρκεια, μέσα σε χρονικό διάστημα 11 μηνών, προχώρησε η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων.

Ειδικότερα απολύθηκαν τέσσερις γυναίκες πρόεδροι Πρωτοδικών, οι οποίες υπηρετούσαν στην Αθήνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απολυθέντων στους 24.

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο τη Μαρία Γεωργίου και με τη συμμετοχή του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ισίδωρου Ντογιάκου παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, τέσσερις πρόεδροι Πρωτοδικών λόγω υπέρμετρων καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Οι καθυστερήσεις ξεπερνούσαν το έτος, ενώ οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τους είχαν ασκηθεί, όταν ακόμα είχαν τον βαθμό του Πρωτοδίκη. Παρ΄ όλα αυτά συνέχισαν να σημειώνουν καθυστερήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ