Ολομέλεια Αρείου Πάγου: Νέες απολύσεις δικαστών λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Σε νέες απολύσεις δικαστών για υπηρεσιακή ανεπάρκεια, μέσα σε χρονικό διάστημα 11 μηνών, προχώρησε η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων.
Ειδικότερα απολύθηκαν τέσσερις γυναίκες πρόεδροι Πρωτοδικών, οι οποίες υπηρετούσαν στην Αθήνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απολυθέντων στους 24.
Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο τη Μαρία Γεωργίου και με τη συμμετοχή του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ισίδωρου Ντογιάκου παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, τέσσερις πρόεδροι Πρωτοδικών λόγω υπέρμετρων καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.
Οι καθυστερήσεις ξεπερνούσαν το έτος, ενώ οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τους είχαν ασκηθεί, όταν ακόμα είχαν τον βαθμό του Πρωτοδίκη. Παρ΄ όλα αυτά συνέχισαν να σημειώνουν καθυστερήσεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Ταχυδακτυλουργός προφυλακίστηκε για βιασμό της βαφτιστήρας του
Πότε ξεκινά η κατάθεση των δικαιολογητικών για το «Ανακαινίζω»: Τι ξέρουμε για το «Σπίτι μου 3»
01:00
Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου
00:30
Τραμπ: «Πολύ μεγάλη νίκη» η επικράτηση Μπολσονάρου στον πρώτο γύρο των εκλογών στη Βραζιλία
23:59
Πέθανε ο Βρετανός συγγραφέας και πρώην πολτικός Τζέφρι Άρτσερ
23:56