ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με δυστύχημα στην Αττική Οδό - απανθρακωμένος ο εκδότης Π. Μαυρίκος

Θρίλερ με δυστύχημα στην Αττική Οδό - απανθρακωμένος ο εκδότης Π. Μαυρίκος

Απανθρακωμένος ανασύρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης άνδρας από ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας Porsche Cayenne, που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό, ενώ οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για τον Π. Μαυρίκο, εκδότη της εφημερίδας "Ακρόπολη" και άλλων εντύπων, ο οποίος προσφάτως ενεπλάκη σε μεγάλη υπόθεση εκβιασμών. Την ταυτότητα του θύματος επιβεβαιώνουν και πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ενώ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του εκδότη δέχθηκε τηλεφώνημα από την Τροχαία, με το οποίο ενημερώθηκε ότι ο σύζυγός της είχε εμπλακεί σε δυστύχημα και έπρεπε να μεταβεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου είχε μεταφερθεί. Με διακριτικότητα, οι αξιωματικοί της τροχαίας, την ρώτησαν αν κάποιος άλλος, εκτός από την ίδια οδηγεί το αυτοκίνητο. Εκείνη επιβεβαίωσε ότι το οδηγούσε μόνο ο σύζυγός της.

IMG 3024

Οι πυροσβέστες (εννέα άτομα με τρία οχήματα) που έφτασαν λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι στο σημείο του δυστυχήματος, στο 24,4 χλμ, μεταξύ των κόμβων Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης στο ρεύμα προς Ελευσίνα, έσβησαν την πυρκαγιά και τον απεγκλώβισαν, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

oxima2

Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκεται κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών. Όλες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν με βεβαιότητα ότι πριν από την πυρκαγιά δεν προηγήθηκε σύγκρουση, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το μυστήριο.

Mιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο δικηγόρος του εκδότη, Αλέξης Κούγιας, είπε πως σήμερα είχε ραντεβού μαζί του. «Επικοινώνησα με τη σύζυγο του η οποία έκλαιγε με λυγμούς». Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κούγιας ο πελάτης του ήταν ήρεμος το τελευταίο διάστημα και δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι ιδιαίτερο.

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ώστε να το ερευνήσουν εξονυχιστικά στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν από πού ξεκίνησε η πυρκαγιά και αν υπήρχε το οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα. Οι αρχές θα πάρουν καταθέσεις σχετικά με το πού στάθμευε το αυτοκίνητο η οικογένεια και αν σε εκείνο το σημείο υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης και δολιοφθοράς από τρίτο πρόσωπο.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός για ποιο λόγο δεν υπήρχε απολύτως καμία αντίδραση του οδηγού να βγει την τελευταία στιγμή από το αυτοκίνητο. Επίσης, θα εξεταστεί το ιστορικό του αυτοκινήτου, πότε έκανε τελευταία φορά service και αν χρησιμοποιούσε πετρέλαιο ή γκάζι.

Σημαντικό ντοκουμέντο αποτελεί και το βίντεο από την Αττική Οδό, το οποίο αναλύουν οι Αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece, δεν έχει προηγηθεί έκρηξη. Σημαντικά στοιχεία ελπίζουν οι αρχές να προκύψουν και από την νεκροψία και τη νεκροτομή, κυρίως αν το πτώμα φέρει τραύματα που δεν σχετίζονται με την πυρκαγιά.

MAVRIKOS

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος - Πηγή: EUROKINISSI

ΔΗΜΟΦΙΛΗ