ΕΛΛΑΔΑ

Κοντοσούβλι – γίγας στην Αμφίκλεια μήκους... 130 μέτρων

Για την παρασκευή του χρειάστηκαν 800 κιλά κρέατος και πολλές ώρες προετοιμασίας και ψησίματος Screen Grab

Ένα από τα έθιμα που κυριαρχούν στην Αμφίκλεια την περίοδο της Αποκριάς, και συγκεκριμένα την τελευταία Κυριακή που κορυφώνονται και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, είναι το κοντοσούβλι-γίγας. 

Πιο συγκεκριμένα, στην Αμφίκλεια οι ντόπιοι έχουν ως παράδοση να φτιάχνουν ένα κοντοσούβλι-γίγας που φτάνει στο μήκος-ρεκόρ των 130 μέτρων.

Αφού ψηθεί το προσφέρουν σε όσους συμμετέχουν στο μεγάλο γλέντι της βραδιάς που ακολουθεί κάθε χρόνο τις πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Για την παρασκευή του χρειάστηκαν 800 κιλά κρέατος και πολλές ώρες προετοιμασίας και ψησίματος, για να απολαύσουν οι επισκέπτες της Αμφίκλειας το μεγαλύτερο κοντοσούβλι της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης