ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Κούλουμα με ανέμους 10 μποφόρ - Ακυρώσεις πτήσεων

Ρόδος: Κούλουμα με ανέμους 10 μποφόρ - Ακυρώσεις πτήσεων
Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες Screen Grab / ERTnews / Glomex

Χαρταετό με ισχυρούς ανέμους που πνέουν έως και 10 μποφόρ κλήθηκαν να πετάξουν την Καθαρά Δευτέρα (27/2) οι κάτοικοι της Ρόδου, με την Πολιτική Προστασία να τους καλεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Ειδικότερα, θυελλώδεις άνεμοι επικρατούν τόσο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όσο και τα Δωδεκάνησα, με ιδιαίτερα προβλήματα να σημειώνονται στο νησί της Ρόδου, με ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων πλοίων. Να σημειωθεί πως η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τις περιοχές αυτές ήταν πως οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες, με τις τοπικές αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων πλοίων

Σημειώνεται ότι, έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει στον παραλιακό δρόμο προς την περιοχή της Αφάντου, σε σημείο όπου έκοψε το δρόμο στα δύο. Οι οδηγοί καλούνται να χρησιμοποιούν τον κεντρικό δρόμο της λεωφόρου Λύδου.

Στο λιμάνι έχει αγκυροβολήσει το πλοίο της γραμμής Blue Star 2 το οποίο αναμένει να κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι, προκειμένου να εκτελέσει τα δρομολόγιά του.

Νωρίτερα το πρωί έγινε απόπειρα να πραγματοποιηθεί η πτήση από Ρόδο προς Αθήνα χωρίς ωστόσο να καταστεί εφικτό εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Άνδρες της Πυροσβεστικής κλήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις να απομακρύνουν δέντρα που έσπασαν από την κακοκαιρία, ενώ παραμένουν σε επιφυλακή για να επέμβουν όπου χρειαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ