ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οκτάχρονος κάλεσε το 100 και έσωσε τη λιπόθυμη οδηγό μητέρα του

Θεσσαλονίκη: Οκτάχρονος κάλεσε το 100 και έσωσε τη λιπόθυμη οδηγό μητέρα του
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η γυναίκα διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ INTIME NEWS / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ένα αγοράκι μόλις 8 ετών ενήργησε σαν άλλο... μικρός ήρωας, ειδοποιώντας τις Αρχές όταν η μητέρα του αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που οδηγούσε. Το παιδί παρά τη μικρή ηλικία του ενήργησε με απόλυτη ψυχραιμία, όταν είδε τη μητέρα του να χάνει τις αισθήσεις της πάνω στο τιμόνι.

Η περιπέτεια για τον ανήλικο και τη μητέρα εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης (28/2) σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ενώ η γυναίκα οδηγούσε, αισθάνθηκε αδιαθεσία στο ύψος της γέφυρας του Αξιού, ευτυχώς προτού λιποθυμήσει, πρόλαβε και ακινητοποίησε το αυτοκίνητο.

Ο οκτάχρονος κάλεσε αμέσως το 100 από το κινητό της μητέρας του και μάλιστα, κατάφερε να περιγράψει και το σημείο στο οποίο είχαν σταματήσει με το αυτοκίνητο, διευκολύνοντας το έργο των Αρχών.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η γυναίκα διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Το παιδί δέχθηκε τα συγχαρητήρια των αστυνομικών που μετέβησαν στο σημείο, αποκαλώντας τον μάλιστα «μικρό ήρωα», αφού με την κίνησή του αυτή, έσωσε τη μητέρα του από τα χειρότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ