ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιοφάρσαλος: Ηλεκτροφόρα καλώδια των 25.000 βολτ έπεσαν σε διερχόμενο τρένο

Παλαιοφάρσαλος: Ηλεκτροφόρα καλώδια των 25.000 βολτ έπεσαν σε διερχόμενο τρένο
Αρχικά απαγορεύθηκε στους επιβάτες να βγουν έξω από το τρένο, καθώς υπήρχε κίνδυνος να χτυπηθούν από την υψηλή τάση INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με περισσότερες από τρεις ώρες καθυστέρηση έληξε η τεράστια ταλαιπωρία 450 επιβατών της αμαξοστοιχίας της Hellenic Train που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα Θεσσαλονίκη.

Το συμβάν συνέβη το απόγευμα της Τρίτης (28/2) στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου, όταν την ώρα που κατέβαιναν οι επιβάτες σημειώθηκε έκρηξη στα ηλεκτροφόρα καλώδια, που κρέμονται πάνω από το τρένο, με αποτέλεσμα να κοπεί καλώδιο των 25.000 βολτ και να πέσει πάνω στην αμαξοστοιχία.

Ο συρμός έμεινε ακινητοποιημένος στον σταθμό, χωρίς αρχικά να επιτρέπεται στους επιβάτες να βγουν έξω καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να χτυπηθούν από την υψηλή τάση και πιθανές διαρροές.

Αρκετές ώρες αργότερα, οι επιβάτες αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία, αφού επιλήφθηκαν οι αρμόδιοι τεχνικοί του ΟΣΕ.

Βλάβες και σε άλλα τρένα

Πάντως, αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα με τα τρένα που καταγράφηκε σήμερα. Όπως ανακοινώθηκε, η αμαξοστοιχία 2594, που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα - Θεσσαλονίκη, είχε ακινητοποιηθεί λόγω τεχνικού προβλήματος κοντά στον σταθμό της Λάρισας. Η διαχειρίστρια εταιρεία αναφέρει ότι αναμένεται σημαντική καθυστέρηση.

Επίσης, τεχνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε και στην αμαξοστοιχία IC63, που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα και θα καθυστερήσει η αναχώρησή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ