ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικές εικόνες έξω από τα νοσοκομεία της Λάρισας: Γονείς ψάχνουν τα παιδιά τους

Συγκλονιστικές εικόνες έξω από τα νοσοκομεία της Λάρισας: Γονείς ψάχνουν τα παιδιά τους
Συγκλονιστικές είναι οι φιγούρες των γονέων που αναζητούν μανιωδώς τα παιδιά τους ανάμεσα στα θαύματα και τους τραυματίες ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σε πεδία μάχης έχουν μετατραπεί τα νοσοκομεία της Λάρισας που υποδέχονται νεκρούς και τραυματίες μετά τη φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης. 

Συγκλονιστικές είναι οι φιγούρες των γονέων που αναζητούν μανιωδώς τα παιδιά τους ανάμεσα στα θαύματα και τους τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr οι περισσότεροι νεκροί στο Γενικό Νοσοκομείο είναι φοιτητές.

thesstoday.gr

Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 32, σύμφωνα με το νέο επίσημο απολογισμό από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 85 τραυματίες, από τους οι 53 παραμένουν για νοσηλεία

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών συνεχίζονται και διεξάγονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ άνοιξαν το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και της Κατερίνης.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη, τα οποία διαθέτουν ειδική μονάδα για εγκαυματίες. Σε επιφυλακή βρίσκονται και τα νοσοκομεία της Αττικής.

Σε πρωτόκολλο συναγερμού έχει τεθεί η πρώτη στρατιά και στρατιωτικές δυνάμεις της Θεσσαλίας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ