ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Δεν λειτουργεί τίποτα», καταγγέλλει ο πρόεδρος μηχανοδηγών ΟΣΕ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Δεν λειτουργεί τίποτα», καταγγέλλει ο πρόεδρος μηχανοδηγών ΟΣΕ
Καταγγέλει πως ούτε οι ενδείξεις λειτουργούν, ούτε τα φωτοσήματα, ούτε ο έλεγχος της κυκλοφορίας AP/Vaggelis Kousioras

Αμέτρητα είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που μέχρι στιγμής έχει στοιχήσει τη ζωή σε 32 ανθρώπους, και ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, καταγγέλλει πως όλα γίνονται χειροκίνητα και εμπειρικά, και πως δεν λειτουργεί τίποτα.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Γενιδούνιας, το πρωί της Τετάρτης (1/3) μίλησε σε εκπομπή της ΕΡΤ, αναφέρωντας πως αυτό που έχει συμβεί είναι αδιανόητο.

«Έχει συμβεί το αδιανότητο. Δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή. Το Intercity ανέβαινε προς Θεσσαλονίκη, το εμπορικό κατέβαινε από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και από ότι φαίνεται υπήρξε μετωπική σύγκρουση και τα αποτελέσματα της τα βλέπετε όλοι» δηλώνει χαρακτηριστικά ο μηχανοδηγός.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το πώς εξηγεί το ότι δεν ενημερώθηκαν οι συνάδελφοί του ότι κινούνταν στην ίδια γραμμή συμπληρώνει πως: «δεν λειτουργεί τίποτα. Γίνονται όλα με ανθρώπινο παράγοντα, χειροκίνητα. Είμαστε στο manual (χειροκίνητο). Όπως είμαστε σε όλη τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη», αναφέροντας επίσης πως ούτε οι ενδείξεις λειτουργούν, ούτε τα φωτοσήματα, ούτε ο έλεγχος της κυκλοφορίας.

«Αν αυτά λειτουργούσαν, οι μηχανοδηγοί θα βλέπανε την κόκκινη ένδειξη και τα τρένα θα σταματούσαν σε απόσταση μεταξύ τους 500 μέτρα» τόνισε, μιας και ως φορέας έχουν κάνει έγραφες διαμαρτυρίες γι’ αυτό το θέμα.

Εμείς συνεχώς διαμαρτυρόμαστε για αυτά. Εμείς παίρνουμε συνέχεια εντολές και πάμε όπου μας λένε», πρόσθεσε συμπληρώνοντας πως όσοι πρέπει να απαντήσουν για την τραγωδία είναι άλλοι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ