ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Πάμε και όπου βγει», άκουσε επιβάτης από μηχανοδηγό

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Πάμε και όπου βγει», άκουσε επιβάτης από μηχανοδηγό
Η μαρτυρία του δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για το τι προηγήθηκε πριν την μοιραία σύγκρουση AP/Vaggelis Kousioras

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς σύμφωνα με επιβάτη που βγήκε σώος από την σύγκρουση, άκουσε τον μηχανοδηγό να μιλά με τον υπεύθυνο εισιτηρίων και να λέει «πάμε και όπου βγει».

Αναλυτικότερα, η μαρτυρία του δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για το τι προηγήθηκε της μοιραίας σύγκρουσης, μιας και αναφέρει πως: «Άκουσα τον οδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο εισιτηρίων και να του λέει «πάμε και όπου βγει», σίγουρα είσαι προϊδεασμένος. Το άκουσα μέσω των ασυρμάτων, αυτό ακριβώς τίποτα άλλο. Μας καθυστέρησαν λόγω φόρτου των σιδηροδρομικών γραμμών. Μας είπαν ότι θα καθυστερήσουμε 15 λεπτά γιατί είναι μονής οδού. Μάλλον έπρεπε να καθυστερήσουμε παραπάνω, δεν ήταν σωστά... Ήμουν στα πίσω βαγόνια».

32 νεκροί, 85 τραυματίες ο επίσημος απολογισμός της τραγωδίας

Στους 32 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με το νέο επίσημο απολογισμό από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 85 τραυματίες, από τους οι 53 παραμένουν για νοσηλεία.

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών συνεχίζονται και διεξάγονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Η επιχείρηση των πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια 4 ειδικών γερανοφόρων οχημάτων που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, η ελληνική αστυνομία με τον ιατροδικαστή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί. Στο νοσοκομείο βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ άνοιξαν το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και της Κατερίνης.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη, τα οποία διαθέτουν ειδική μονάδα για εγκαυματίες. Σε επιφυλακή βρίσκονται και τα νοσοκομεία της Αττικής.

Σε πρωτόκολλο συναγερμού έχει τεθεί η πρώτη στρατιά και στρατιωτικές δυνάμεις της Θεσσαλίας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ