ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Προσπάθησα να σώσω όσους μπορούσα, λέει νεαρός επιβάτης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Προσπάθησα να σώσω όσους μπορούσα, λέει νεαρός επιβάτης
Στο βαγόνι που υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή όπως είπε, η κατάσταση ήταν τρομακτική AP Photo/Vaggelis Kousioras

Ένας νεαρός επιβάτης που βρισκόταν στο βαγόνι 6 της μοιραίας αμαξοστοιχίας μίλησε στην κάμερα για την τρομερή σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη που βύθισε στο πένθος την Ελλάδα. Στο βαγόνι που υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή όπως είπε, η κατάσταση ήταν τρομακτική.

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι 6 όπου ήταν απλά σαν ένας σεισμός. Έτσι το νιώσαμε. Ήταν τρεις συγκρούσεις, η μια πιο μικρή από την άλλη. Στο βαγόνι μου χτύπησε μόνο μια γυναίκα την οποία αμέσως βοήθησα, είχε σκιστεί στο φρύδι της, όχι κάτι πολύ σοβαρό. Μετά προσπάθησα με κάποια άλλα άτομα να βγάλουμε τους περισσότερους, δηλαδή γυναίκες, ηλικιωμένους γιατί ήταν πιο δύσκολη η μετακίνησή τους με τις βαλίτσες», είπε.

«Ήταν ένα κοριτσάκι 6 μηνών το οποίο προσπάθησα να βρω, δεν το βρήκα, αλλά ευτυχώς ήρθα εδώ μίλησα με τη μητέρα του και μου είπε ότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, δόξα τω Θεώ. Οι περισσότεροι που ήταν στο βαγόνι μου ήταν καλά. Μετά επιχείρησα να πάω προς το βαγόνι 5, 4, 3 να βγάλω όσους περισσότερους μπορούσα. Τι να σας πω, αίματα, με έχει πιάσει ταραχή, ούτε να μιλήσω δεν μπορώ. Ήταν τραγικά τα πράγματα… Συγκρούστηκε το βαγόνι 2, δηλαδή εκεί που είναι η καφετέρια, στο οποίο πρέπει να είχε και τα περισσότερα θύματα το οποίο δεν μπορούσες να πλησιάσεις ούτε από κάτω. Φλεγόταν, ήταν γεμάτο στις φλόγες, προσπάθησα να περάσω κάτω από κάτι συντρίμμια, δεν γινόταν να αναπνεύσεις, δεν μπορούσες να περάσεις εκεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ