ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 44 οι νεκροί - Κάποιοι δεν θα βρεθούν λόγω εξαΰλωσης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 44 οι νεκροί - Κάποιοι δεν θα βρεθούν λόγω εξαΰλωσης
Οι έρευνες των διασωστών θα συνεχιστούν την Πέμπτη και στο τρίτο βαγόνι INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Οι νεκροί ανέρχονται στους 44, εκ των οποίων οι 7 σοροί είναι απανθρακωμένες. Επίσης, στο νεκροτομείο της Λάρισας έχουν μεταφερθεί και 17 σακούλες με ανθρώπινα μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 12 σοροί μπορούν να αναγνωριστούν, όμως για τις υπόλοιπες 32 θα χρειαστεί ταυτοποίηση με DNA. Πηγές της Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να βρεθούν 2-3 σοροί ακόμη, ωστόσο υπάρχει περίπτωση κάποιες να μην βρεθούν ποτέ λόγω εξαΰλωσής τους.

Ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται ότι θα φτάσει τους 55, ενώ τα αίτια θανάτων ήταν κυρίως απανθρακώσεις, ακρωτηριασμοί, βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερικές αιμορραγίες. Ωστόσο, τα αίτια των θανάτων όσων ήταν στο βαγόνι - καφετέρια ήταν ακαθόριστα, όπως ανέφερε η ιατροδικαστής στη Λάρισα.

Στο βαγόνι - καφετέρια βρίσκονταν 2 υπάλληλοι και άγνωστος αριθμός επιβατών, ανάμεσά τους ένας 23χρονος πυροσβέστης και η σύντροφός του που δεν έχουν αναγνωριστεί.

Αναμένονται τα αποτελέσματα DNA

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη (2/3) αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τα δείγματα DNA που έδωσαν οι συγγενείς προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι σοροί των θυμάτων. Οι έρευνες των διασωστών θα συνεχιστούν και στο τρίτο βαγόνι, ενώ από τα δύο πρώτα βαγόνια ανασύρθηκαν οι σοροί και τα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν.

Οι εικόνες στα νοσοκομεία είναι τραγικές, με τους συγγενείς να περιμένουν ώρες ατελείωτες μέχρι να λάβουν μια απάντηση. Γονείς που ψάχνουν τα παιδιά τους ανάμεσα στους νεκρούς. Οι γιατροί αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η αναγνώριση των νεκρών θα πάρει χρόνο καθώς οι σοροί είναι σε άσχημη κατάσταση, άλλες απανθρακωμένες και άλλες διαμελισμένες.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, οι γιατροί ρωτούσαν τους συγγενείς για τατουάζ και ρούχα που φορούσαν οι άνθρωποί τους για να δουν αν είναι ανάμεσα στις σορούς. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ληφθεί 17 δείγματα DNA από σορούς και 23 δείγματα από συγγενείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ