ΕΛΛΑΔΑ

aimodosies.gr: Σε λειτουργία νέα πλατφόρμα αιμοδοσιών

aimodosies.gr: Σε λειτουργία νέα πλατφόρμα αιμοδοσιών
Σκοπός της εφαρμογής είναι άμεση ενημέρωση των χρηστών για έκτακτες ανάγκες προσφοράς αίματος από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IN TIME

Με αφορμή τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και τις μεγάλες ανάγκες των τραυματιών σε αίμα, τέθηκε την Τετάρτη (1/3) σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα aimodosies.gr με πληροφορίες για όλες τις υπηρεσίες αιμοδοσίας στη χώρα.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία πλατφόρμα, στην οποία διατίθενται πληροφορίες για 99 υπηρεσίες αιμοδοσίας, που λειτουργούν με το κανονικό τους ωράριο, ενώ υπάρχουν και 15 ενημερώσεις από νοσοκομεία και υπηρεσίες αιμοδοσίας, που λειτουργούν πέραν του κανονικού τους ωραρίου.

Σκοπός της εφαρμογής είναι άμεση ενημέρωση των χρηστών για έκτακτες ανάγκες προσφοράς αίματος από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας. Με αυτόν τον τρόπο η εφαρμογή μας διευκολύνει ώστε οι αιμοληψίες να γίνονται όταν υπάρχει ανάγκη καθώς και η διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη (30 ημέρες).

Πώς ξεκίνησε;

Κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19, μια ομάδα μαθητών λυκείου (16 και 17 χρονών) έφτιαξαν μια εφαρμογή, το e-Αιμοδότες ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για τις έκτακτες ανάγκες αίματος και για τις προγραμματισμένες αιμοδοσίες.

Από ποιους δημιουργήθηκε;

Οι e-Αιμοδότες είναι μια ομάδα νέων που έφτιαξαν μια εφαρμογή, το e-Αιμοδότες. Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε όταν οι δημιουργοί της ήταν στο Λύκειο όπου με την ομάδα ρομποτικής και προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, δημιούργησαν την πρώτη έκδοση αυτής της εφαρμογής. Πλέον 2 χρόνο μετά η εφαρμογή αυτή και διαχειρίζεται πλέον από τους δημιουργούς της μέσω ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού της «e-Αιμοδότες Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας».

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την πλατφόρμα

  • Τι είναι το aimodosies.gr

Είναι μια πλατφόρμα που παρέχει άμεση ενημέρωση για τις υπηρεσίες αιμοδοσίας ενόψη του δυστυχήματος με τους δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

  • Ποιοι δημιούργησαν το aimodosies.gr

Οι συνιδρυτές της Ομάδας e-Αιμοδότες δημιούργησαν αυτήν την πλατφόρμα μέσα σε λίγες ώρες την 1η Μαρτίου 2023. Oι e-Αιμοδότες, επίσης δημιούργησαν την πλατφόρμα άμεσης ενημέρωσης εκτάκτων αναγκών αιμοδοσίας 2 χρόνια πριν, όταν φοιτούσαν στην 1η και 2α λυκείου το 2021 κατά την διάρκεια της πανδημίας.

  • Από που αντλούνται τα στοιχεία επικοινωνίας με τις αιμοδοσίες

Οι πληροφορίες αντλούνται από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας καθώς και από τα 20 συμμετέχοντα νοσοκομεία του e-Αιμοδότες

  • Πως μπορώ να επικοινωνήσω

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα του e-Αιμοδότες τηλεφωνικά στο 253 113 1234, στο contact@e-aimodotes.gr ή και στο info@aimodotes.org

ΔΗΜΟΦΙΛΗ