ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Ο σταθμάρχης πήρε τη θέση με παρέμβαση πολιτικού» λέει ο Κούγιας

Τέμπη: «Ο σταθμάρχης πήρε τη θέση με παρέμβαση πολιτικού» λέει ο Κούγιας
«Ο αριθμός των κατηγορουμένων θα διερευνηθεί» υποστήριξε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας Eurokinissi

Για διεύρυνση του αριθμού των κατηγορουμένων πέραν του κατηγορούμενου σταθμάρχη στην τραγωδία στα Τέμπη, έκανε λόγο ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την εκπροσώπηση συγγενών συνολικά εννέα θυμάτων και τραυματιών.

Ο ίδιος σημείωσε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο σταθμάρχης πήρε τη θέση στη Λάρισα, λίγο προτού βγει στη σύνταξη, με «παρέμβαση από συγκεκριμένο πολιτικό».

Ο κ. Κούγιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως, οι νομικοί εκπρόσωποι των οικογενειών θα λάβουν το αντίγραφο της δικογραφίας, μετά την απολογία του βασικού κατηγορούμενου, του σταθμάρχη της Λάρισας, δηλαδή το πρωί του Σαββάτου.

«Ο αριθμός των κατηγορουμένων θα διερευνηθεί» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι, «όσοι θάνατοι υπάρχουν, θα υπάρχουν τόσες ποινές».

Να σημειωθεί ότι συγγενείς 6 θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από τον Αλέξη Κούγια. Επίσης, όπως ανακοίνωσε, αναλαμβάνει την εκπροσώπηση των διδύμων κοριτσιών και της ξαδέλφης τους, που έχασαν τη ζωή τους το πολύνεκρο δυστύχημα.

Πρόκειται για τους συγγενείς τεσσάρων θανόντων και δύο κοριτσιών αδελφών από την Κρήτη με σοβαρότατα εγκαύματα.

Το γραφείο του κ. Κούγια αναφέρει ότι θα υποστηρίξει την κατηγορία σε βάρος του ήδη κατηγορούμενου σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας αλλά και εις βάρος «όλων όσων κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως διαπιστωθεί ότι έχουν ποινικές ευθύνες, «τόσο για τους θανάτους όσο και για όλες τις σωματικές βλάβες, αλλά και την ηθική βλάβη μη τραυματισμένων επιβατών που επέζησαν και δεν τραυματιστήκαν».

Το Σάββατο μετά την απολογία του κατηγορούμενου, ο κ. Κούγιας θα δηλώσει και τυπικά την υποστήριξη της κατηγορίας υπέρ των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους, και υπέρ των τραυματισθέντων που επεβίωσαν.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια

«Οι συγγενείς άλλων 6 θυμάτων, 4 θανόντων και 2 θήλεων αδελφών από την Κρήτη με σοβαρότατα εγκαύματα, επέλεξαν τον επικεφαλής του γραφείου μας κο Αλέξιο Κούγια για την υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος του ήδη κατηγορουμένου σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, αλλά και εις βάρος όλων όσων κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως διαπιστωθεί ότι έχουν ποινικές ευθύνες, τόσο για τους θανάτους όσο και για όλες τις σωματικές βλάβες, αλλά και την ηθική βλάβη μη τραυματισμένων επιβατών που επέζησαν και δεν τραυματιστήκαν.

Όπως είναι γνωστό, ο ήδη κατηγορούμενος σταθμάρχης θα απολογηθεί το Σαββάτο 4/3/2023 και αμέσως μετά ο κος Κούγιας θα εμφανιστεί είτε αυτοπροσώπως , είτε συνοδευόμενος από τους συγγενείς των θυμάτων, ώστε να δηλώσει και τυπικά την υποστήριξη της κατηγορίας υπέρ των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους, και υπέρ των τραυματισθέντων που επεβίωσαν.

Την ίδια ημέρα θα λάβει και αντίγραφα της ήδη σχηματισθείσης δικογραφίας, συμπεριλαμβανόμενης και της απολογίας του κατηγορουμένου, ώστε ακολούθως να επιλέξει τις επόμενες διαδικαστικές πράξεις και τα πρόσωπα, εναντίον των οποίων θα στραφούν οι εντολείς του, τόσο σε ποινικό, όσο και σε αστικό επίπεδο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ