ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν οι «Ροζ Πάνθηρες» - Είχαν κλέψει ρολόγια 135.000 ευρώ στο Σύνταγμα

Συνελήφθησαν οι «Ροζ Πάνθηρες» - Είχαν κλέψει ρολόγια 135.000 ευρώ στο Σύνταγμα
Είχαν διαπράξει την 20η Δεκεμβρίου 2022 ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Αττική, ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα «Pink Panthers», τα μέλη της οποίας διέπραξαν την 20η Δεκεμβρίου 2022 ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Αττική, αφαιρώντας 24 πολυτελή ρολόγια, συνολικής αξίας περίπου 135.000 ευρώ.

Ως μέλη της οργάνωσης ταυτοποιήθηκαν πέντε (5) άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και τέσσερις (4) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οργάνωση ήταν δομημένη στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων του Βαλκανικού οργανωμένου εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι ομάδες Pink Panthers.

Οι ομάδες αυτές παρουσιάζουν διεθνή δράση και στοχοποιούν κυρίως κοσμηματοπωλεία, όπου διαπράττουν ληστείες με την μέθοδο “smash and grab” ή διαρρήξεις με την μέθοδο “ram and raid”.

Λειτουργούν με «επαγγελματικό» τρόπο, έχοντας ως αρχηγό άτομο με μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, κυκλοφορούν με πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ενώ στο σύνολο των επιθέσεών τους, χρησιμοποιούν τακτικές αυτοψίας και παρακολούθησης του καταστήματος που έχουν στοχοποιήσει, ακόμα και αρκετές ημέρες πριν το «χτύπημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ