ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Φραγκάκης στο CNN Greece: Φέτος η σεζόν θα είναι ίσως και καλύτερη από το 2023

Newsroom

Αισιόδοξος για την πορεία της τουριστικής σεζόν εμφανίστηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης μιλώντας στο CNN Greece στο πλαίσιο της εκδήλωσης CNN Insights με θέμα τον τουρισμό.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φραγκάκης σημείωσε πως ότι «ταμείο θα κάνουμε στο τέλος, αλλά αυτή τη στιγμή πηγαίνει πολύ καλά, με τα επιμέρους ζητήματά της. Νομίζω ότι θα πιάσουμε έναν στόχο λίγο πιο αυξημένων εσοδών». Σχετικά με τις νέες αγορές επισήμανε ότι «από πρόπερσι έχουμε ανοίξει» την Αμερική, η οποία πηγαίνει εξαιρετικά καλά, κοιτάμε να ανοίξουμε και αγορές προς Ανατολάς».

«Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι και ο στόχος μας είναι να προσελκύσουμε επισκέπτες με μεγαλύτερο ''βαλάντιο'' ώστε να αυξηθούν τα έσοδα μας» υπογράμμισε. Αναφερόμενος, στις προκλήσεις του ελληνικού τουρισμού, ο κ. Φραγκάκης επισήμανε ως διαχρονικές, την επιμήκυνση της σεζόν, την προσέλκυση τουριστών υψηλότερου επιπέδου και το άνοιγμα νέων αγορών. Παράλληλα ως νέες προκλήσεις, χαρακτήρισε την κλιματική αλλαγή, την έλλειψη εργατικού δυναμικού και τη βιωσιμότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ