ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη: Ο ηθικός αυτουργός του Ζαφειρόπουλου, ο εκβιασμός και οι συνομιλίες που τον «καίνε»

Αποκάλυψη: Ο ηθικός αυτουργός του Ζαφειρόπουλου, ο εκβιασμός και οι συνομιλίες που τον «καίνε»
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι οι πιο στενοί συνεργοί του Αλβανού μαφιόζου μέσα στις φυλακές, είναι γνωστοί ως «For You» και «Λίνος» ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ / INTIME

Ο ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έγκλειστος σήμερα στις φυλακές Χανίων, φαίνεται ότι όχι μόνο συνεχίζει την εγκληματική του δράση ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές, αλλά έχει φτάσει πια στο σημείο να συστήσει συμμορία και με άλλους έγκλειστους και να κάνουν εκβιασμούς με στόχο μάλιστα σύμφωνα με τις Αρχές να αναλάβει τον έλεγχο της εμπορία των ναρκωτικών στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Ο ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έφτασε στο σημείο με βιντεοκλήση να εκβιάζει έμπορο ρούχων της Αγίας Βαρβάρας, ζητώντας του 100.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικά, στις 17:10 την 1η Μαρτίου παίρνει τηλέφωνο το θύμα και του λέει σε συνομιλία που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΛΑΣ: «Βάζεις τα λεφτά σου πάνω από την υγεία και την οικογένειά σου. Εσύ δεν καταλαβαίνεις, θα βρω άλλο τρόπο αλλιώς...».

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας διαπίστωσαν από την έρευνα ότι οι πιο στενοί συνεργοί του Αλβανού μαφιόζου μέσα στις φυλακές, είναι δύο άλλοι κακοποιοί, γνωστοί με τα ψευδώνυμα «For You» και «Λίνος».

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο Αλβανός μαφιόζος ζητούσε εκβιαστικά 100.000 ευρώ από τον έμπορο της Αγίας Βαρβάρας και μάλιστα αρχικά είχε στείλει τους συνεργούς του στο κατάστημά του για να τον απειλήσουν και να του εξηγήσουν ποιος ήταν πίσω από τον εκβιασμό, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «...είναι αυτός που έχει σκοτώσει ένα παιδί στην Αγία Βαρβάρα στις εργατικές κατοικίες πριν από μερικούς μήνες και έχει μαχαιρώσει και έναν ακόμη».

Το θύμα προσπαθούσε να εξηγήσει ότι δεν έχει τόσα χρήματα για να τους δώσει, όμως, κάθε φορά που επικοινωνούσε μαζί του μέσα από τη φυλακή, ο Αλβανός μαφιόζος τον απειλούσε όλο και περισσότερο.

Λέγοντας του μάλιστα, ότι δεν συμφέρει ούτε το θύμα να δώσει τα μισά χρήματα, δηλαδή, 50.000 ευρώ. Ο κοριός μάλιστα της ΕΛΑΣ κατέγραψε τον μαφιόζο να λέει στο θύμα «...μόνο τη τζαμαρία από το μαγαζί να σου χτυπήσω με το μεγάλο και όχι με το μικρό θα καταστραφείς τελείως γιατί η τζαμαρία και τα πράγματά σου κάνουν σίγουρα 50.000 ευρώ. Σε ενδιαφέρει να τρέχεις σε νοσοκομεία; Αν μου δώσεις θα κερδίσεις από εμένα. Πιο καλύτερα να είμαστε φίλοι, γι' αυτό δώσε μου μια καλή απάντηση».

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στο τέλος Φεβρουαρίου το θύμα του εκβιασμού ενώ κινούταν με το αυτοκίνητό του στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, δέχτηκε δολοφονική επίθεση.

Ο Αλβανός μαφιόζος για άλλη μια φορά έχει στην πλάτη του μία ακόμη δικογραφία για την υπόθεση του συγκεκριμένου εκβιασμού για να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο που όμως, όπως φαίνεται δεν τον εμποδίζει σε τίποτα να χρησιμοποιεί πια ως στρατηγείο του τις φυλακές και να συνεχίζει την παράνομη δράση του χωρίς κανένας να τον σταματά.

Στο ποινικό του παρελθόν εκτός από την ηθική αυτουργία της δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου, το 2022, είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, το 2021, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κελί του στα Χανιά είχαν βρεθεί όπλα, μεταλλικά αντικείμενα και ιδιόχειρες σημειώσεις, ενώ το 2019, η αντιτρομοκρατική που ερευνούσε την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται για υποθέσεις ναρκωτικών που είχαν βρεθεί μέσα στο κελί του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ