ΕΛΛΑΔΑ

Τι λέει η Hellenic Train για τις φιάλες υγραερίου και τον αριθμό επιβατών

Τι λέει η Hellenic Train για τις φιάλες υγραερίου και τον αριθμό επιβατών
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hellenic Train IN TIME (ΑΡΧΕΙΟ)

Διαψεύδει τις εκτιμήσεις για την ύπαρξη φιαλών υγραερίου στο τρένο η Hellenic Train, με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο (4/3), ενώ, ταυτόχρονα κάνει ορισμένες διευκρινήσεις σχετικά με τον κατάλογο των επιβατών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ειδικότερα, στη δεύτερη ανακοίνωση που δημοσιεύει εντός 24 ωρών, η Hellenic Train διευκρινίζει πως «ο κατάλογος των ονομάτων των επιβατών που δόθηκε στις αρχές περιλαμβάνει μόνο τους επιβάτες που είχαν αγοράσει διαδικτυακό εισιτήριο».

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι επιβάτες που είχαν αγοράσει τα εισιτήριά τους στα εκδοτήρια, δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες, γιατί, παρόλο που το εισιτήριο αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη θέση, δεν αναφέρεται το όνομα του επιβάτη.

Διέψευσε, δε, ότι υπάρχουν φιάλες υγραερίου στο τρένο, συμπληρώνοντας ότι ο εξοπλισμός εξυπηρέτησης στο βαγόνι του εστιατορίου είναι ηλεκτρικός.

Να σημειωθεί, ότι η διάψευση αυτή έπεται της σχετικής ανακοίνωσης που δημοσίευσε πολύ νωρίτερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

«Οι ημέρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλη τη χώρα και για την εταιρεία μας, η οποία έχασε 9 εργαζόμενους στο δυστύχημα. Η Hellenic Train εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων στους οποίους προσφέρει με κάθε τρόπο την στήριξή της.

Η Hellenic Train, εταιρεία επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, συνεργάζεται στενά με τους διασώστες και τους φορείς ήδη από τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο συρμών στα Τέμπη, στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Το προσωπικό της Hellenic Train βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στον τόπο του δυστυχήματος και παρείχε υποστήριξη, σε συνεργασία με τις αρχές, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τις ομάδες διάσωσης, ενώ μέσω της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας υποστήριξε την κινητοποίηση των ψυχολόγων που θα βρίσκονταν στα νοσοκομεία.

Επιπλέον, η Hellenic Train παρείχε λεωφορεία για να διευκολύνει τη μεταφορά των επιβατών που κατάφεραν να αποβιβαστούν προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη που ήταν ο τελικός προορισμός.

Αμέσως μετά το συμβάν, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ειδικό τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας, με σκοπό να παρέχει πληροφορίες και να παραπέμπει στις αρμόδιες αρχές για πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα.

Η Hellenic Train διευκρινίζει ότι ο κατάλογος των ονομάτων των επιβατών που δόθηκε στις αρχές περιλαμβάνει μόνο τους επιβάτες που είχαν αγοράσει διαδικτυακό εισιτήριο. Στην περίπτωση των επιβατών που αγόρασαν εισιτήρια στα εκδοτήρια εισιτηρίων, το εισιτήριό τους, αν και αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη θέση, δεν ήταν ονομαστικό.

Η εταιρεία ενημερώνει ότι ο αριθμός των εισιτηρίων που πωλούνται δεν υπερβαίνει ποτέ τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων. Στους υπεραστικούς συρμούς, όλα τα εισιτήρια αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες θέσεις και, ως εκ τούτου, ανεξαρτήτως τρόπου αγοράς, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω του εκδοτηρίου ή στο τραίνο, ο αριθμός των εισιτηρίων που πωλούνται δεν μπορεί ποτέ να υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων.

Η Hellenic Train επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν φιάλες υγραερίου στο τρένο. Ο εξοπλισμός εξυπηρέτησης στο βαγόνι του εστιατορίου είναι ηλεκτρικός.

Η εταιρεία συνεχίζει το έργο της, βοηθώντας και υποστηρίζοντας τα θύματα, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και όλες τις αρμόδιες αρχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ