ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Μεταφέρουν βαγόνια σε ειδικούς χώρους - Θα εξεταστούν από ειδικούς

Τέμπη: Μεταφέρουν βαγόνια σε ειδικούς χώρους - Θα εξεταστούν από ειδικούς
Ολοκληρώνεται η μεταφορά των βαγονιών της μοιραίας αμαξοστοιχίας, με την μεταφορά και απομάκρυνση του πέμπτου EUROKINISSI / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή 5/3 η μεταφορά των βαγονιών της μοιραίας αμαξοστοιχίας του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπημε την μεταφορά και απομάκρυνση του πέμπτου βαγονιού από το σημείο, και ξεκινά η δεύτερη φάση με την περεταίρω έρευνα των ειδικών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απεσταλμένο της ΕΡΤ, «ολοκληρώνεται η διαδικασία μεταφοράς και απομάκρυνσης του πέμπτου βαγονιού, θα φύγει το πρώτο φορτηγό που είναι ήδη έτοιμο για το χώρο που συγκεντρώνονται όλα τα συντρίμμια από τις δύο αμαξοστοιχίες, για περεταίρω σε δεύτερο στάδιο έρευνα από εμπειρογνώμονες, και θα συνεχιστεί η διαδικασία με τα γερανοφόρα οχήματα προσεκτικά, γιατί ταυτόχρονα οι πυροσβέστες είναι στο σημείο και ψάχνουν κάτω από τα συντρίμμια μήπως υπάρχει κάτι που πρέπει συλλεχθεί για την έρευνα».

«Κουβαλάω φέρετρα» λέει ο σταθμάρχης

Όλο και πιο συγκλονιστικές γίνονται οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς καθημερινά γίνονται γνωστές λεπτομέρειες τόσο για τις συνθήκες του δυστυχήματος, όσο και για τις παραλείψεις δεκαετιών που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει την ιστορία της φονικής σύγκρουσης των τρένων.

Η «επόμενη μέρα» όμως, φέρνει στο φως μία αποκάλυψη του STAR, σύμφωνα με την οποία μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα υπάρξει εισήγηση αρμοδίως στον πρωθυπουργό ώστε να διακοπούν για τους επόμενους 2-3 μήνες τα δρομολόγια του ΟΣΕ!

Η διακοπή θα ζητηθεί με σκοπό να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και να ολοκληρωθούν τα έργα ώστε να λειτουργήσει το σύστημα ασφαλείας «Τηλεδιοίκησης» και «Σηματοδότησης» σε όλη τη γραμμή.

Οι αρμόδιοι θεωρούν ότι εφόσον διακοπούν τα δρομολόγια για τους επόμενους 2-3 μήνες, το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο θα μπορούσε να έχει εγκατασταθεί πλήρως το σύστημα ασφαλείας το οποίο αν και αγοράστηκε, ποτέ δεν εγκαταστάθηκε. Ουσιαστικά, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ένα έργο που δεν κατέστη εφικτό να λειτουργήσει μέσα σε μία 20ετία, θα μπορούσε να έχει εγκατασταθεί μέσα σε περίπου 90 ημέρες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για να μπορέσουν να επισπευσθούν οι εργασίες και να μπορέσει να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό μέχρι τον Ιούλιο, η πρόταση θα περιλαμβάνει να προστεθούν στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και λεωφορεία του ΟΣΕ, ώστε να πραγματοποιούνται τα ταξίδια Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση φαίνεται να είναι ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, όταν το επιβατηγό τρένο συγκρούστηκε με το εμπορικό το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή στις 11:00, καθώς σύμφωνα με τον συνήγορό του, «υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία υποχρεώνουν να παρθεί νέα προθεσμία για αύριο». Σύμφωνα με πληροφορίες ο σταθμάρχης φέρεται να ψέλλισε σε όσους τον είδαν: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ