ΕΛΛΑΔΑ

Απολύθηκε υπάλληλος για την απάνθρωπη συμπεριφορά σε ηλικωμένη στον Ωρωπό

Απολύθηκε υπάλληλος για την απάνθρωπη συμπεριφορά σε ηλικωμένη στον Ωρωπό
Ο υπάλληλος τίθεται με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του ΕΡΤ

Σε αργία τέθηκε με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ένας υπάλληλος για το περιστατικό με την ηλικιωμένη, όπως έκανε γνωστό του υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

Νωρίτερα, διατάχθηκε ποινική προκαταρκτική έρευνα μετά τις εικόνες ντροπής με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου να πλένει με το λάστιχο, γυμνή σε πυλωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα πριν να την παραλάβει.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους με πράξεις τους παραβίασαν τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί τα βασανιστήρια στην πλημμεληματική τους μορφή.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εικόνες με την ηλικιωμένη στον Ωρωπό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ